MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ODRŽANA TRIBINA NA TEMU MISIONARSKO DELO BLAŽENOPOČIVŠEG ARHIMANDRITA GAVRILA (VUČKOVIĆA)



 

U organizaciji Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva "Prosvjeta" iz Laktaša, Republika Srpska (BiH) i sa blagoslovom protojereja oca Radivoja Sarića, održana je tribina na temu: "MISIONARSKO DELO BLAŽENOPOČIVŠEG ARHIMANDRITA GAVRILA (VUČKOVIĆA). Tribina je održana u "Domu kulture" u Laktašima, 07.06.2018. godine sa početkom u 19 sati.

 

 

Tribinu je otvorio gospodin Milenko Ćerketa, a okupljenim slušaocima o ovoj temi govorio je Nenad Badovinac iz Beograda. Badovinac je započeo predavanje sa video prilogom o kratkoj biografiji arhimandrita Gavrila i nastavio svoje izlaganje sa predstavljenjem internet misionarskog modela replique breitling koji je osmislio i vodio otac Gavrilo. Predstavljen je način na koji je otac Gavrilo misionario mladima iz celog sveta. Bili su prikazani video prilozi sa izlaganja arhimandrita Gavrila na Prvoj medjunarodnoj konferenciji o digitalnim medijima i pravoslavnoj pastirskoj brizi koja je održana u Atini, 2015. godine. 

 

 

Za organizaciju tribine pobrinuli su se gospođa Vladislava Vasić-Thiel i gospodin Horst Thiel. Veliki dobrinos dao je i otac Darko Savić iz Laktaša i otac Stojan Đurđević koji se nakon završetka tribine obratio organizatoru rekavši da mu je jako drago da je imao priliku da upozna ogroman misionarski rad blaženopočivšeg arhimandrita Gavrila. 

 

 

Po završetku tribine, prisutni su izrazili želju da se ova tema ponovi i predstavi u drugim mestima.

 

Smrtovnice Osmrtnice

Pročitano: 7063 puta