MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

POKLONIČKE POSETE IZ MINHENA, TRSTA, KOPRA I POSTOJNE



U subotu četvrte sedmice Vaskrsnog posta, 9. aprila (27. marta), na dan prepodobne Matrone Solunske, manastir Lepavinu su posetile hodočasničke grupe iz Minhena, Trsta, Kopra i Postojne, takođe i iz Eparhije bačke. 
 

Svetu liturgiju su služili jeromonah Vasilije (Srbljan), sabrat  lepavinske sv. obitelji, i jerej Dejan Mandić, paroh koparski. Vernike je ispovedao jerej Darko Petaković, paroh postojnski. Veliki broj hodočasnika prišao je da se pričesti Svetim Tajnama Tela i Krvi Hristove.   



Posle posluženja u manastirskoj porti, molitve za zdravlje ispred čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske čitao je o. Gavrilo sa prisutnim sveštenicima. 
 

Za sve poklonike, kojih je bilo oko tri stotine, bila je pripremljena trpeza ljubavi. 


U  Knjigu gostiju prota Raško Radović, paroh parohije Sv. Spiridona Čudotvorca u Trstu, napisao je: „U subotu IV sedmice Velikog posta uznesosmo molitve Bogu za zdravlje i napredak u duhovnom životu tršćanskih Srba“. Jerej Dejan Mandić, paroh u Kopru, napisao je: „Dana 9. aprila 2016. godine uzeo učešća u Sv. liturgiji služeći sa braćom manastira Lepavina i bratom o. Darkom Petakovićem iz Postojne. Blagodareći Bogu i Presvetoj Bogorodici u našoj pratnji su bili i parohijani naših parohija u Kopru i Postojni“. Na kraju je za uspomenu na posetu uslikana zajednička fotografija. 


 
U manastiru Lepavina, 09.04.2016.
 
 
 
 

Pročitano: 9628 puta