MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

VISOKOPREOSVEĆENI MITROPOLIT PORFIRIJE I AKADEMIK VLADETA JEROTIĆ U MANASTIRU LEPAVINI



U petak, 3. aprila 2015 godine manastir Lepavinu je posetio Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit zagrebačko-ljubljanski G. Porfirije sa svojim gostom, akademikom prof. dr. Vladetom Jerotićem. Profesor Jerotić je prethodnog dana u prostorijama SKD Prosvjeta u Preradovićevoj ulici u Zagrebu održao predavanje na temu „Čovek u vremenu krize“, koje je bilo veoma posećeno, a danas je u poslepodnevnim časovima došao da se pokloni manastirskoj svetinji, čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice Lepavinske. U pratnji Visokopreosvećenog Mitropolita Porfirija bili su jeromonah Venijamin iz manastira Svete Petke u Zagrebu i nekoliko monaha iz manastira Kovilj, dok je u pratnji akademika Jerotića bio gospodin Aleksandar Gajšek.

 
Posle poklonjenja lepavinskom obrazu Presvete Bogorodice, Visokopreosvećeni Mitropolit i uvaženi gosti su se u gostinskom salonu manastirskog konaka zadržali u srdačnom razgovoru sa arhimandritom Gavrilom, nastojateljem manastira Lepavine, i manastirskim bratstvom. 
 
U Knjizi gostiju Mitropolit je zahvalio ocu Gavrilu i bratiji na „divnom gostoprimstvu“, a akademik Jerotić je napisao da je njegov treći dolazak u manastir Lepavinu pomogao Gospod i njegove molitve Bogorodici Lepavinskoj, zaželevši arhimandritu Gavrilu i lepavinskim monasima da ih „čuva Gospod“.  

 

Pročitano: 6677 puta