MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

MIROTOČIVA IKONA BOGORODICE LEPAVINSKE U HRAMU NA TOPČIDERSKOM GROBLJU



Ikona Bogorodice Lepavinske koja je u više navrata mirotočila, ali se i čudesno pomerala u vidu krsta, doneta je u Hram sv.Trifuna na Topčiderskom groblju vernima na poklonjenje. U ovom hramu će biti još desetak dana, rekao je za Radio Slovo Ljubve prota Dejan Dejanović.


<<<< KLIKNITE
POSLUŠAJTE ZVUČNI ZAPIS SA RADIJA "SLOVO LJUBVE"


12.02.2013.

Izvor: http://www.slovoljubve.com/

http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/beograd.html


KOMENTARI SA FEJSBUK PROFILA O.GAVRILA

Otac Gavrilo
Ikona Bogorodice Lepavinske koja je u više navrata mirotočila, ali se i čudesno pomerala u vidu krsta, doneta je u Hram sv.Trifuna na Topčiderskom groblju vernima na poklonjenje. U ovom hramu će biti još desetak dana, rekao je za Radio Slovo Ljubve prota Dejan Dejanović.
12.02.2013.
http://www.manastir-lepavina.org/vijest.php?id=6791
Vladislava Vasic Thiel
Slava Bogu za sve. Kroz čuda nas Bog okrepljuje u vjeri i svakodnevnom životu i opominje da se u svemu što radimo na Njega oslanjamo.
Suzana Zlikovac
Slava Bogu i Presvetoj Vladičici našoj Bogorodici za sve!
Violeta Avramovic
slava joj za sve
Sanja Martić
Bogorodice Lepavinska pomozi mi gresnoj
Stojanka Engelberger
Presveta Bogorodice Lepavinska moli Boga za nas gresne


Jagoda Grahovac
Nadamo se Oce Gavrilo da vam prija banja,osjeti se vase odsustvo.

Vi oče u banji, a mali Gavrilo se danas vratio iz bolnice, iz svoje banje. Pomjanite
Saša Lazić
Na radost vjernika...
Natalija Ljuboja
PRELEP MANASTIR PUN DUHOVNOSTI I pracvi sluga boziji otac gavrilo mnogo volim tamo da idem osecam se kao na nebu
Anastasija Hristic
E slava Bogu Milostivom i Vama dragi o.Gavrilo na ovome blagoslovu !!!
Tankosava Damjanovic
Pomaže Bog, oče, blagoslovite! Veliko hvala na informaciji. Kad god čujem da je ova mirotočiva ikona Bogorodice Lepavinske izložena u nekom beogradskom hramu, sve ostavljam i hrlim da se našoj Bogomajci poklonim i uzmem Njen sveti blagoslov.
Tankosava Damjanovic
Oče, da li sam pravilno obaveštena? Da li ste Vi lično prisustvovali kod te porodice kada se ikona krstoobrazno kretala po zidu njihovog doma? Da li je ta porodica ovu ikonu dobila od Vas nakon jedne molitvene i duhovne potrebe? Da li je ikona promirotočila u njihovom domu još dok su boravili u Hrvatskoj? Oprostite, oče, još jednom blagodarim za ovu divnu vest. Sve redom obaveštavam da dođu na poklonjenje ovoj velikoj Svetinji!
Branka Krneta
Pomaze Bog oce Gavrilo. Pomaze Bog svima. Nadam se da ste dobro oce. Zaista manastir Lepavina je neopisivo mesto jer ga krasi cudotvorna ikona Majke Bozije Lepavinske koja se neprestano moli za sve nas. Uvek se rado setim osecaja neopisive radosti,srece,topline, mira, straha, ljubavi i punog srca slobodnog. Secam se nakon Bozanstvene liturgije, trpeze ljubavi i molebana za zdravlje koje je ocitao otac Gavrilo, ostalo je nas par zena u manastiru, dok je ostala grupa poklonika bila okolo manastira ili kraj oca Gavrila u dvoristu manastira. Zene u manastiru koje su ostale molile su se, neke su sedele i gledale u ikonu, verujem da smo se sve divile i u miru molile. Ja sam neopisivo bila srecna, upijala sam svaki deo manastira,ikone,ikonostas,cvece, pevnicu,divnu pevnicu i pocela sam da ispitujem zene i devojke oko mene da li bi otpevale nesto i posle izvesnog vremena otpevale smo ne jednu nego par pesama.Bile smo srecne i slozne. Zagrlile smo se sve i zahvalile Presvetoj Bogorodici za sve. U tim trenucima dok smo pevale Bogu i Majci Bozijoj stalo je vreme i te zene i devojke kao da sam znala ceo zivot i sad imam taj osecaj. Dugo nam je trebalo da izadjemo iz manastira,a jos duze da udjemo u autobus koji je vodio nas poklonike kuci, na putu za Beograd , otac Gavrilo nas je pohvalio bratu Miodragu da smo bili dobri :) . U autobusu je dugo bio mir nakon ocitane molitve zahvalne Majci Bozijoj za sve. Volela bi opet doci. Hvala ti Boze, hvala ti Presveta Bogorodice za sve. Hvala i vama oce i bratiji zelim vam od srca svako dobro od Gospoda i da vas svi slusamo jos dugo,dugo . Bogomati premila moli Boga za sve nas.Amin.
Nenad Badovinac
Neumorna je moja ljudska priroda. Sada se ispunjava nestrpljenjem i potresima, jer želi da znak zahvale što pre uputi pred ovom Ikonom, Majci na Nebu, odakle Ona uznosi molitve za svaki moj radosni osmeh oslikan na mojim prolaznim, godinama naboranim obrazima.
Ankica Cel
Divno...trčim sutra!
Saša Lazić
Ne prestaju čuda Presvete Bogorodice Lepavinske i tko i malo vjere ima pred Ikonom Njenom naći će što traži i dobit što ište jer ljubav Njena nepozna granice i to se osjetit može čim se prođu vrata manastirska...hvala Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj za sve...
Mirjana Jovicic
Šteta što sam iz Man.Lepavine donela samo jednu knjigu "ČUDA PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE". Velika su i mnogobrojna čuda ( isceljenja) opisana tako jednostavno i uverljivo, da se i neverujući zamisle i ustuknu...stalno je pozajmljujem drugima da čitaju.


(ova tema ima 4734 posete)

Pročitano: 5803 puta