MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

O. GAVRILO PO DRUGI PUT U "ZEMLJI ŽIVIH"



o.Gavrilo
Juče, 16. januara, šest dana posle prve posete o. Gavrilo je ponovo bio u kući "Zemlji živih" u Čeneju, tom prilikom donevši skromnu pomoć za članove zajednice. Na slici sa ocem Gavrilom su vaspitač u zajednici Žarko Srdanov (levo) i jedan od štićenika "Zemlje živih".


POSETA KANCELARIJI "ZEMLJA ŽIVIH" U NOVOM SADU , Zmaj Jovina 4
Klikni za uvećanje (+)
 

















 


















 

















   




















otac Gavrilo , vaspitač Žarko Srdanov i o.Vasilije





POSETA KUĆI "ZEMLJA ŽIVIH" U ČENEJU KOD NOVOG SADA
Klikni za uvećanje (+)

 
 



 

Mirjana Jovicic
Hrišćansko srce našeg o.Gavrila, puno ljubavi za svet, svojim životom, rečima i delima potvrđuje da je ispovedanje vere rečima neodvojivo od naših dela koja činimo, ili ne činimo...Gospod vas poživeo dragi, dobri Oče, a Bogomajka izmolila, uz nas grešne da Vam snaga pristiže s Visoti, jer je još mnogo misija ovde na zemlji koje na vas čekaju.
Saša Lazić
Radosna je pomisao kako su se štićenici zaista uhvatili u borbu protiv tako opakog poroka, što sigurno nije nimalo lako i jednostavno jer vidimo šta taj porok radi po svijetu i kakvo je to zlo...ali sa Božijom pomoću sve je moguće, uzdanjem u Gospoda sve se može...
Ljiljana Sindjelic Nikolic
Veliki trud može jedino iz velike ljubavi da bude plodotvoran a velika ljubav se rađa iz one osnovne ljubavi, ljubavi prema Bogu. Otac Gavrilo nam upravo pokazuje svojim rečima i pre svega, delom i životom šta je to delatna ljubav, šta je to bogoljublje i čovekoljublje. Prateći njegov rad i život i mi se inspirišemo da živimo u podvigu, da pomažemo bližnjima. Divno je što je Otac posetio "Zemlju živih" popričao sa štićenicima, govorio im o Bogu, veri, nadi i ljubavi.
Stana Meseldzija
Hvala Bogu za sve! Dragi Bog Vas nagradio svim dobrim, a Vi nam po ko zna koji put i stalno oče dragi Gavrilo pokazujete svojim trudom, radom i nesebičnom ljubavi za sve ljude.
Mirjana Grbić
Dragi oče Gavrilo, svaka Vam čast ! Prošli ste kroz Kulu i mogli ste svratiti i do nas . Da smo znali negde bismo Vas sačekali ! Živi i zdravi bili i srećna Vam Nova godina!
LJiljana Botić Vilotić
Blagoslovite oče Gavrilo! Divan gest.U prvoj posjeti naš dragi otac snimio šta ne dostaje članovima zajednice ,a zatim slijedi odlazak drugi put i uručivanje pomoći.
o.Gavrilo
Zajednica "Zemlja živih" se izdržava uglavnom od donacija, s tim da se članovi zajednice bave poljoprivredom i ručnim radovima, pa i od toga imaju nešto prihoda. Pomoć im je potrebna, a mi, sa naše strane, treba da se sećamo reči Gospodnjih iz besede o Strašnom sudu: "Hodite blagosloveni Oca mojega, primite carstvo koje vam je pripremljeno od postanja sveta. Jer ogladneh, i dadoste mi da jedem; ožedneh, i napojiste me, stranac bejah, i primiste me; nag bejah, i odenuste me; bolestan bejah, i posetiste me; u tamnici bejah, i dodjoste mi" (Mt 25,34).
LJiljana Botić Vilotić
Iskreno se nadam poslije ove reportaže ,da će se naći ljudi koji su u mogućnosti da pomognu,sljedeći Vaš primjer oče.
Tankosava Damjanovic
OTAC GAVRILO PONOVO U “ZEMLJI ŽIVIH”



Nakon prve posete Arhimandrita oca Gavrila Rehabilitacionom centru za lečenje bolesti zavisnosti pri Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, otac Gavrilo, razmišljajući kako najbrže da pomogne ovom nadasve humanom projektu, odmah po dolasku u manastir Lepavinu na svom sajtu objavljuje reportažu o ovom Cenru, i tako nas upoznaje sa ovom ni malom, ni velikom Zajednicom i šalje apel za pomoć, jer se Centar izdržava uglavnom iz sopstvenog rada, a potrebe su zaista velike u svemu.

Međutim, dirnut i nadahnut tom ljubavlju bratskom koja vlada u Centru, besprekornim poretkom, mirom i njihovom svakodnevnom molitvom, ljubavlju oca Branka i vladike Porfirija, prema tim mladim ljudima željnim izlečenja, otac Gavrilo nakon samo 6 dana, ponovo posećuje ovaj Centar, sada već sa pripremljenom, kako sam kaže “skromnom pomoći”.

Međutim, ni jedna pomoć nije skromna, niti beznačajna, kada je učinjena od srca i sa velikom ljubavlju. Ovom fotografijom otac Gavrilo sve nas poziva da iskažemo svoje molosrđe i ljubav, da pomognemo koliko možemo i da se, ako ništa drugo ne možemo, maker usrdno pomolimo za bolesnu braću našu, odnosno, da učinimo sve što je u našim mogućnostima.

Hvala ocu Gavrilu na ovolikom srcu, ovolikoj ljubavi, koju i mi osećamo u svakodnevnim molitvama njegovim. AMIN!
Dragica Mamić
Hristos se rodi oče Gavrilo.blagoslovite!Vjerujem da sve što činite i radite u duhovnom podizanju i spasavanju naroda našeg posrnulog i napaćenog ima veliki odjek i daće velike rezultate jer je Vaša ljubav i Vaš trud pun Blagoslova Božijeg koji nam je jako potreban.Odvojeni od Vjere i Crkve kao narod možemo samo lutati ovim životom kao kroz maglu,i svako životno iskušenje nas može odvesti na pogrešan put...U današnje vrijeme posebno je teško posmatrati mladost koja je posrnula....Potrebno je da svi nađemo načina kako da pomognemo ovim mladim ljudima da se ponovo raduju životu i da našom podrškom uvećaju svoje napore za izlječenjem.Svako od nas može učiniti mnogo....pa makar to bio i najmanji znak pažnje prema ovim ljudima,a ne odbacivanje i osuđivanje.Daće Bog da ima sve više ovakvih centara i liječilišta jer uspjeh neće izostati,a na svima nama je obaveza da pomognemo ili materijalno ili na bilo koji drugi način.
Vera Babic Djordjevic
Bog Vas blagoslovio
Bojana Srbljak
Verujem da je očev ponovni odlazak u Zmelju Živih njenim članovima darovao novu radost, novu nadu, novu snagu za borbu sa porokom. Želim im da uspeju u ovoj ni malo lakoj borbi i neka im reči apostola Mateja uvek budu vodilje: «Carstvo Božije se silom uzima, i koji se upinju, ti ga i dobijaju.» A nama neka očeva nesebična ljubav i požrtvovanje budu uzor, da i mi naše srce i dušu oplemenimo dobrim delima.
Natasa Ilic Milovac
Dragi Oče, Vaša poseta je sigurno bila neizrecivo važna dragoj braći u "Zemlji živih" i dala im je potrebnu snagu da se dalje bore, a što je najvažnije dala im je još jedan izvor sa koga mogu da se napajaju žive vode i da, kao i svi mi, u teškim trenucima nađu utehu, novu snagu i ljubav. Velika je i borba i trud braće Manastira Kovilj. Bog im svima pomogao u toj borbi. RAdujeme i što Ste mi bili tako blizu, a opet pomalo i rastužuje i što Vas ne videh ponovo, ali ovih dana sam u novinama naišla na tekstove o Vama pa to shvatih kao susret sa Vama. Svako dobro Oče. Neka Vas Bog čuva i da Va zdravlje i snage da nas pazite.
Nikola Vuletic
LEPO VAS JE VIDETI


Dunja Neda
Blagodarim Oče.Svako Vam dobro od Gospoda i Presvete Majke,amin.Bože daj!



(ova tema ima 5730 poseta)

Pročitano: 8043 puta