MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

U CRKVI U ODESKOJ OBLASTI SE DEŠAVAJU MNOGOBROJNA ČUDA



Odesa, 30 seprembar 2005.Crkva svetotelja Nikolaja u selu Kulevča, Odeske oblasti postaje sve poznatije u poslednje vreme zahvaljujući velikom broju čuda koja se tamo dešavaju, saopštava miloserdie.ru.

U Crkvi mirotoče mnoge ikone, a ikona Iverske Majke Božije krvotoči.

Dešavaju se čudesna isceljenja bolesnih, a u svesci u kojoj isceljeni iznose svoja svedočanstva ima već više od 400 zapisa.

Nastojatelj Crkve, o.Pavle Noga (akcenat na “o”) je radi dodatnog dokaza stavio suve ljiljane na Kazansku ikonu Majke Božije, i oni su kroz nekoliko meseci iznenada rascvetali i opleli celu ikonu.
Fotograf Andrej Radkevič, koji je posetio Crkvu je napravio fotoreportažu i doneo seme ljiljana – iz potpuno suvog stabla rastu sveži cvetovi i listovi.
imageimageimage
Saradnici miloserdie.ru su odneli seme ekspertima i dobili zaključak da su nauci nepoznati procesi koji se sa njim dešavaju.Prema rečima sveštenika, isti odgovor je dobijen i u Odeskom birou sudsko-medicinske ekspertize, gde je poslato miro sa ikone svetog apostola Filipa.Sve je počelo od toga kada je za vreme Liturgije staklo u kijotu naspram usana Presvete Bogorodice počelo da se zamagljuje – kao od disanja, a naspram Njenih očiju su se pojavljivale gorke po ukusu kaplje.

Evo šta je o semenu napisao pedolog-ekolog, saradnik Botaničkog vrta MDU, pripravnik fakulteta poedologije na MDU, Dimitrije Gose: “Ljiljani ne mogu dugo da prežive I suše se ukoliko nemaju lukovicu koja ih napaja vodom I hranljivim materijama. Na stablu nekih vrsta ljiljana se u procesu rasta obrazuju mlade lukovice – “deca”. Ali i oni miruju dok ne nastanu povoljni uslovi za rast. Nauci nije poznato obrazovanje mladih semena i novih cvetova iz suvog stabla ljiljana”.
image
preuzeto sa http://www.pravoslavie.ru/news/050930174801
prevod sa ruskog dr Radmila Maksimovic

Pročitano: 4213 puta