MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Kad se frižider usmrdi



Kako da očistite frižider i rešite se neprijatnih mirisa

o.Gavrilo
Joj, ništa gore od frižidera koji smrdi. A to se desi kada se u njemu hrana ubuđa, kada ubacite pečene paprike sa belim lukom bez poklopca, kada zaboravite na rukolu u kesi ili sir koji vam je donela komšinica pre mesec dana.

Bacite sve to što ne valja, operite frižider, stavite u njega posudu s aktivnim ugljem, kupuje se u apoteci. Ostavite ugalj nekoliko dana i nadajte se da će miris nestati.

Ako ipak nije, probajte sa sodom bikarbonom.

Kažu da pomaže i sveži talog od kafe, klinčići, sok od limuna.

E, sad, ovo je baš hit. Zgužvajte stare novine, natopite ih u vodi, ali ne previše i napunite firižider tim loptama od papira. Menjate novine svaki drugi dan i tako dok miris ne nestane.

Naravno, možete da kupite i preparate sa čišćenje na bazi enzima koji neutralisuju mirise.
Snjezana Trbić-Damjanović
ja koristim i razblazeno sirce sa vodom i uspije
Branka Radmilo Damjanovic
Pomaze Bog.Moj provjereni recept:prvo ocistite frizider.Zatim jestivo sirce razblazite sa vodom 1:1 Uzmite cistu krpu i obrisite cjeli frizider sa ovom tecnoscu. I mirisi ce nestati :) Nadam se da ce nekome koristiti, svako dobro od Gospoda Vam zelim.
Miloranka Ilić
Pmaze Bog , slazem se da je sirce dobo jer ga koristim u ciscenju kuhinje posle spremanja ribe . Za miris belolucene paprike u frizideru neko mi je jednom reko da stavim u cinijicu mleko da prenoci i bilo je jako uspesno .
Saša Lazić
Korisne informacije za svaki dom...
Radojka Savić
Trudim se da do toga ne dođe,...
Panda Rizoska
neprijatnata mirizba vo friziderot najbzo ke ja otstranite dokolku vo frizidetot stavite soda bikarbova .Lesno i brzo.
Radmila Jakovljevic
Bas sam danas procitala , kako se resiti neprijatnog mirisa . Narandju preseci preko pola , izvaditi utrobu tu sipati soli ,staviti u cinijicu (da se ne prevrne ) pa u frizider .So upija neprijatne mirise a narandja lepo mirise .
 
 
(ova tema ima 2420 posete)

Pročitano: 6039 puta