MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

NAUČNICI POTVRDILI UTICAJ HRANE NA SPREČAVANJE KRVNIH UGRUŠAKA



 
o.Gavrilo
Hemikalija rutin koja se nalazi u jabukama, luku, heljdi, i pomorandzama mogla bi spriječiti krvne ugruške koji uzrokuju srčani i moždani udar.
Naucncnici s Harvarda vjeruju kako bi se rutin, materija koja se nalazi i u crnom i zelenom čaju uskoro mogla početi koristiti u praksi.
U svojim su istraživanjima otkrili kako rutin pomaže blokirati potencijalno opasan enzim, protein disulfid izomeraza. On se brzo oslobađa kada nastane krvni ugrušak u arterijama i venama.
- Ugrušci nastaju i u venama i u arterijama te su drugačijeg tipa. Naša su istraživanja dokazala kako rutin nabolje od svih testiranih hemikalija pomaže u suzbijanju oba tipa ugrušaka – rekao je Robert Flaumenhaft, profesor medicine na Harvardu.
Sanja Martić
Gospod je za svaku boljku dao travke i bilje,samo ih treba naci
Dane Bokan
ma nama je lakse otici u pekaru ili u neki grill i tamo jesti nema veze sto ta hrana nema ama bas nikakve kvalitetea milostivi Bog je lepo rekao kada je stvorio Adama i Evu i nastanio ih u Edenskom vrtu "jedite sa svekog drveta ploda ali nemojte jesti sa Drveta spoznaje dobra i zla"
Nenad Badovinac
Lek je odavno stvoren u zdravoj prehrani, a napredna nauka nam pomaže sa odgovorima koja supstanca iz kojeg voća ili povrća leči koje bolesti. Ova sinergija nauke i prirode bi bila dovoljn za zdravlje ljudi na planeti.
 
 
(ova tema ima 4734 posete)

Pročitano: 2432 puta