MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Čudo u Manastiru Krupa



Svedocanstvo Hadži Njegoša Vukovića o �?udu koje se desilo u manastiru Krupi na bdeniju uoci praznika Uspenija Presvete Bogorodice 2002. godine

Proslavljanje praznika Uspenija Presvete Bogorodice u manastiru Krupi pocelo je svecanim bdenijem koje je sluzio prepodobni jeromonah Gavrilo. Za pevnicom su pojali brat Vladislav i brat Stanko koji su svojim umilnim pojanjem uneli u bogosluzenje duh Svete Gore i vizantijskog pojanja. U momentu kada se poje molitva «Gospodi vozvah k Tebje» kada sam dodavao kadionicu jeromonahu Gavrilu, on me je upitao: «brate Njegose vidis li i ti kako sija lice Gospoda nasega Isusa Hrista?» Pogledao sam u ikonu Spasiteljevu i zaista iz lika Hristovog isijavala je svetlost i sirila se po citavom hramu. Ja licno sam osecao neku posebnu radost i nezemaljsku srecu i cinilo mi se kao da ne stojim na podu hrama nego kao da lebdim. To isto osecanje su osetili i pojci i prisutni vernici koji su po zavrsetku bogosluzenja ushiceno iznosili svoje utiske.
image
Zatrazio sam blagoslov od o. Gavrila da fotografisem ikonu i sveti Presto. Kada sam dao da se film razvije vidio sam da je Gospod dopustio da to cudo projavljenja milosti Njegove bude zabelezeno i dostupno za ukrepljenje u veri dusa i mnogih drugih.
image

Pročitano: 5358 puta