MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

Čudesno projavljenje mirotočive ikone u domu Hadži Njegoša VukovićaCudesno projavljenje mirotocive ikone u domu Hadzi Njegosa Vukovica

Uoci praznika Svetog apostola i evangelista Luke 30./17. oktobra 2002. godine kada je citan Akatist Presvetoj Bogorodici, Gospod je po neizmernom milosrdju i dobroti Svojoj projavio jos jedno svedocanstvo prisustva Svoga medju nama ljudima.

image
Ikona Majke Bozje koja je zivopisana na Svetoj Gori u jednoj od podviznickih kelija na Karulji 1984. godine, rukom prepodobnog monaha Mihaila, pocela je da projavljuje svoju cudotovornost. Iz omofora i leve ruke Presvete Vladicice nase pocelo je da istice miro koje se najpre sakupljalo na samom rubu ikone a kasnije je i citav taj donji levi deo ikone postao navlazen kapljicama mira. Nakon desetak dana poklonici koji su dosli da se poklone ikoni i mole se, zapazili su da su se na glavi Presvete Bogorodice takodje pojavile kapljice mira koje su postajale sve vidljivije. Neka nas Presveta Bogorodice Svojim svetim molitvama ukrepi u nasoj veri i dade nam snaznu i nepokolebljivu revnost u ispovedanju i proslavljanju imena Bozjeg u ovome svetu.

Pročitano: 2457 puta