MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ARHIMANDRIT GAVRILO O MONAŠTVU – NA RADIJU "SLOVO LJUBVE" (3)







MILKICA ĐURAŠKOVIĆ O ARHIMANDRITU GAVRILU I MANASTIRU LEPAVINA
 
 
<<<< POSLUŠAJTE EMISIJU



Emisija “MALA CRKVA” radio SLOVO LJUBVE, nedelja, 20. Novembar 2011. u 19 časova.

Gošća je Milkica Đurašević, koja se sa porodicom iz Hrvatske preselila u Srbiju, ispričaće nam kako je nekada bilo u manastiru Lepavina i kako je o. Gavrilo okupljao narod.

http://link.slovo.rs:8000/listen.pls  ,  http://slovoljubve.com/
 
<<<< NAJAVA EMISIJE


Nedelja 20.11.2011. u 19 časova.


KOMENTARI NA POSTAVLJENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU

Mirjana Jovicic ‎"Mala crkva" koju vodi i divno uređuje G-đa Ljiljana Sinđelić-Nikolić, nam je ovom emisijom omogućila da čujemo svedočenje G-đe Milkice Đurašević, o dolasku o.Gavrila u man.Lepavinu i njihovoj bliskoj saradnji oko ekonomske, tehničke i duhovne nadgradnje lepavinske svetinje, koja je tada bila na izdisaju u svakom pogledu.G-đa Milkica je uspela, da nas pričanjem svojih sećanja i uspomena, anegdota iz života i susreta sa o.Gavrilom, upozna sa dragocenim nam detaljima podviga o.Gavrila i prvih jaganjaca koje je privodio veri i crkveno-tajinskom životu. Veoma je interesantna priča o borbi da se umnoži pravo stado ovaca, spase svako jagnje, makar ga hranili na cuclu, ako ovca nije imala dovoljno mleka..."Ljubav prema Bogu, ljudima i svemu živom što postoji" reče G-đa Milkica krasila je o.Gavrila, to se osećalo u svemu što je činio...to isto osećamo mi sada. Želimo da takvu ljubav naš dragi o. Gavrilo u zdravlju i konačno u blagostanju, deli sa svima nama i umnožava, na mnogaja ljeta još.

Tomislav Lončar Podsjetnik u telefonu mi je navijen da mi javi pola sata ranije, za svaki slučaj. :)



Tomislav Lončar Zanimljivo svjedočenje Milkice Đurašević. Iskreno, iz srca, jednostavnim riječima kazuje svoja sjećanja i utiske iz tih vremena. Jedino joj ostade nejasno odakle ste imali ovce, ali ste je zato naučili kako se spremaju lignje. :)

Pročitano: 5446 puta