MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ARHIMANDRIT GAVRILO O MONAŠTVU – NA RADIJU "SLOVO LJUBVE" (2)





 
 
<<<< POSLUŠAJTE EMISIJU


ARHIMANDRIT GAVRILO O ODLASKU U MANASTIR

“Odslužena je večernja, pa mi posle večere dadoše keliju. A ja presrećan i radostan, ispunila mi se davnašnja želja da budem iskušenik u manastiru Tumanu. Te noći skoro nisam spavao od radosti. Kaže se da se monah, kad god mu dođu neka iskušenja, treba setiti one radosti koju je osećao prve noći provedene u manastiru i da će iskušenja brzo proći,” kaže arh. Gavrilo iguman m. Lepavina sećajući se odlaska u manastir.

„Monasi su me privlačili kao magnet, te sam tu neopisivu sliku zapamtio u svom srcu i mislima,“ kaže arh. Gavrilo iguman manastira Lepavina sećajući se prvih dana u manastiru.



 












Emisija “MALA CRKVA” radio SLOVO LJUBVE, nedelja, 13. Novembar 2011. u 19 časova.

<<< NAJAVA EMISIJE



KOMENTARI NA POSTAVLJENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU


Mirjana Grbić Pomaže Bog oče Gavrilo ! Drago mi je da sam saznala nešto o Vašem poreklu i kako ste poželeli da postanete monah ! Slava Bogu!



Diana Djordjevic
Hvala Bogu slava Gospodu ,oce Gavrilo sto ste medju nama u ovom virtuelnom svijetu i neka Vam presveta Bogorodica da snage,zdravlja i ,hrabrosti za jos vece poduhvate i sve sto zamislite da se ostvari.



Zorica Stanojevic
Jeli to Oce nastavak .Jedva cekam da slusam :)



o.Gavrilo Da nastavak



o.Gavrilo Kazivanje o mom odlasku u manastir tek je početak. Nastaviće se i dalje sa kazivanjima, sećanje na dosadašnjih 50 godina manastirskog života i dalje, dok budem živ. Govoriće se o svim dešavanjima onoliko koliko me pamćenje bude služilo, koliko još ima informacija u bazi podataka skupljenih u mojoj glavi. Biće sve u pozitivnom tonu, a biće sećanje i na one druge u formi kojoj će se sami prepoznati. Dobra dela uvek ostaju u sećanju, ali i ona suprotna dobrim delima se ne zaboravljaju jer je i to za duhovnu korist i pouku da se trebamo uvek truditi u činjenju dobrih dela. Uvek se trebamo sećati toga da "nismo došli da nam se služi nego da služimo", ma u kom zvanju i položaju bili, u kakvoj god vlasti ili časti. Ono što ostaje jeste VERA, NADA i LJUBAV. LJUBAV je večna jer nas je BOG iz ljubavi stvorio. BOG je LJUBAV, naš Nebeski Otac, tako da se i mi trebamo truditi da sledimo svog Nebeskog Oca našeg STVORITELJA.


Vladimir i Bojana Srbljak Pomaže Bog, oče blagoslovite.
Evo upravo se završila emisija. Kao i prethodina, bila je odlična, toliko sadržajna i bogata Vašim doživljajima i iskustvima,a  iznad svega duhovno korisna, i slikovito prikazana  da mi slušaoci jedva čekamo da nastavak čujemo sledeće nedelje.  Praštajte oče, ali osetili smo potrebu da Vam se zahvalimo, da podržimo i pohvalimo Vaš trud!
Slava Bogu za sve i neka Vas i dalje nadahnjuju da ovako lepo i inspiratvno govorite! Neka bi dao Gospod da i ovo bude sakupljeno i objavljeno u novoj knjizi, jer je zaista vredno i za nas i za buduća pokolenja!
Svako dobro, Vladimir i Bojana

Milena Madzar
Hvala vam Oce sto dijelite ovo s nama,toplina me obuzela citajuci ovo,bilo mi je krivo kad sam vidjela da nema vise,tako da jedva cekam nastavak.



Zorica Stanojevic Lepo Oce sto zelite da bpodelite sa nama o vasem monaskom putu.Jako je lepo slusati i citati .



Milena Puaca Slava Bogu na svemu, da i nas podrzi Gospod da hodimo putem njegovim da ucvrstimo put nas .Hvala Gospodu sto nam dade vas oce Gavrilo kao pomocnika,onog koji nas krepi i ukazuje greske koje cinimo.Da vas cuva i vasu bratiju Carica Nevbeska od svakog zla


Zorica Stanojevic Jeste Oce otuda i da mnogi kazu gde je Bog kada se nesto lose desava.Mi mislimo da je Bog samo tu za nas da nam sluzi kad nama zatreba,i kad se nesto desi lose onda svi kazu gde je Bog i kad ga ima sto nije pomogao.E pa nije Bog da on nama sluzi nego mi Bogu.


Slavica Radjevic Sa velikom paznjom,slusam Oce,Vase izlaganje o putu ka monastvu,Lepo je cuti i poucno,da nam je sve od Gospoda,da niko nije mogao da Vas zaustavi,da je put bio tezak!Slava Gospodu i hvala.Radujem se nastavku price,svako dobro!


 

Pročitano: 6370 puta