MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ZAPEČENA RIBA U PARADAJZ SOSU (ZA 4 OSOBE)




o.Gavrilo >>> Porcija za odraslu osobu: 510 g
Energetska vrednost porcije: 425 kcal
Vreme potrebno za pripremu: 45 min

•500 g fileta oslića
•600 g kuvanog pirinča
•2 supene kašike ulja
•so
•biber
•40 g paradajz pirea
•30 g brašna
•bosiljak
•1 limun
•2 glavice zelene salate – prilog
•peršun

PRIPREMA:
Filete ribe iseći na komade, uvaljati u brašno te ih sa svih strana kratko ispržiti. Na preostalom ulju propržiti brašno, pa kad porumeni dodati paradajz pire, promešati i lagano nalivati vodom. Kuvati sos do željene gustine.
Sos začiniti, dodati bosiljak i peršun. Na dno vatrostalne posude sipati kuvani pirinač, preko poređati filete ribe pa sve preliti sosom i zapeći u rerni 20 minuta na 220 C. Jelo servirati na tanjir, uz dodatak zelene salate koju smo prethodno poprskali sokom od limuna.
NAPOMENA:
Ukoliko kupujete zamrznute filete ribe, obratite pažnju na ispravnost ambalaže. Izbegavajte oštećenu ambalažu, jer vazduh koji prodire će veoma brzo isušiti nežne i tanke filete ribe. Takođe, ne kupujte ni ribu upakovanu u ambalažu na kojoj se nakupila veća količina mraza i leda, jer to govori o lošim uslovima skladištenja ili čuvanja u frižiderima.

PROCENTUALNA ZASTUPLJENOST U ENERGETSKOJ VREDNOSTI PORCIJE
Sadržaj belančevina: 32 g 29%
Sadržaj ukupnih masti:9 g 19%
zasićenih masti: 1 g
holesterola: 60 mg
Sadržaj ugljenih hidrata: 57 g 52%
Sadržaj natrijuma: 600 mg
Sadržaj vlakana: 3 g

Savet lekara: Meso ribe je odličan izvor proteina visokog kvaliteta i dobar je za ljude svih uzrasta. Iako masna riba ima veći sadržaj masti, one su uglavnom nezasićene. Meso ribe sadrži vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, magnezijum i fosfor. Morska riba je značajan izvor joda u ishrani.

Vesna Vukica Budisa NAS DOBRI OTAC GAVRILO.HVALA VAM ZA RECEPTE.



Dunja Neda
Pomaže Bog oče Gavrilo! Hvala Vam mnogo i na toj brizi.Svako dobro Vama i bratiji manastira od Gospoda i Presveta Majke! Amin! Bože daj! Slava Bogu,sada i uvek i u sve vekove vekove,amin!



Nenad Badovinac Otac Gavrilo svakodnevno naše duše ispunjava uz pomoć ove virtuelne stranice, i to misionarskim mirisima i dobro zapečenim bogougodnim idejama. Uz to nam sve to otac svakodnevno fino predoči u dobro zamotanom sosu od zanimljivih fotografija pomešanih sa našim komentarima. No, kako duša u ovom svetu ne može živeti bez tela, potrebno je i njega povremeno zaslađivati i to naprimer zapečenom ribom u sosu, iznesenom pred obitelj na trpezi ljubavi, jer je to najbolje mesto u našim kućama gde svoje mirise ova zapečena riba može pustiti i tako ugodno obradovati sve ukućane.

Radomir Vucic Vo imja Oca i SIna i Svjatago Duha. Amin. +)*



Snežana Radović Blagodarim,oče!!!!



Dragan Dk hehe evo i recepata :) super. sve na jednom mjestu, za dusu i stomak ;)



Svetlana Markovic
Blagodarim oce Gavrilo na ocinskoj ljubavi i paznji.



o.Gavrilo Bogu hvala sestra Svetlana hvala i vama na javljenju.



Saša Lazić Ali taj zapis da bi u konačnici bio i ukusan i blagotvoran treba biti začinjen molitvom...



Jovana Čonjić Zdravlje u tanjiru..posna hrana fino ocisti covjeka,mislim ako se covjek potrudi u pripremanju,a ne da se jede brza hrana..



Slavica Radjevic Hvala oce,na odlicnim receptima,volim da postim,i prija mi posna hrana,a kada se u sve to doda po malo,Svetog ulja i vodice,ne samo da je ukusnije,nego je nekako u dusi sve milije,hvala Gospodu,koji nam je svojom velikom ljubavi i post podario,hvala Vama oce,sto nas svaki dan obradujete!


Irena Čolović
kako perfekto...izlozeno...doci cemo da probamo



Vesna Jovanovic
Fini recept! hvla, dragi oče Gavrilo!


(ova tema ima 9077 poseta )

KOMENTARI NA POSTAVLJENE TEME SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU

Pročitano: 2751 puta