MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

SRBOBRAN: SUPRUŽNICI SE OBESILI U DVORIŠTU



Mesto gde su svoje živote okončali supružnici


Samoubistvo Rajka i Anđe Čolić iz Srbobrana. Dvoje staraca, izbeglica iz BiH, obesilo se o orah u dvorištu svojih hranitelja

UMORNI od borbe sa životom koji im, izgleda, nikada nije bio preterano naklonjen, Rajko Čolić (77) i njegova supruga Anđa (85) iz Srbobrana minule subote odlučili su da prekinu sve muke. Obesili su se o stari orah u dvorištu kuće svojih domaćina - hraniteljske porodice Nijemčević.

Kapija na kući Nijemčevića, u Ulici Bele Bartoka 19, u nedelju je bila zaključana. Strašan prizor, dva tela koja su se, jedno kraj drugog, klatila na najnižoj grani oraha u dvorištu, prvi su spazili upravo Živko i Branka, vlasnici te kuće. Bilo je to u subotu oko 18 časova, kada su se sa sinom Perom, učenikom petog razreda, vratili iz posete rođacima.

- U to vreme i mi smo bili pred našom kapijom - kaže Željko Šajin, iz kuće s druge strane ulice. - Čuo sam samo kako je Živko viknuo sinu da ne ulazi u dvorište. Po boji njegovog glasa shvatio sam da se dogodilo nešto strašno. Ubrzo je stigla policija.

Nijemčevići su pre godinu-dve kupili ovu kuću, a pre nekoliko meseci posredstvom Centra za socijalni rad postali su hranitelji Čolićima, koje je ovamo još devedesetih godina doneo ratni vihor iz Bosne.

Nisu Rajko i Anđa imali dece, bili su upućeni samo jedno na drugo i na ljude iz Centra za socijalni rad koji su im nalazili smeštaj u hraniteljskim porodicama.

- Ponekad smo ih viđali kako zajedno šetaju, baka je bila baš oronulog zdravstvenog stanja, žalila se da joj je svega dosta, a suprug ju je hrabrio - pričaju komšije.

Istraga bi trebalo da odgonetne kako su dvoje onemoćalih staraca uspeli da vežu dve omče na prilično visoku orahovu granu. Neke pretpostavke ukazuju da je Rajko, pošto je bio mlađi i snažniji, a pri tom i nešto boljeg zdravstvenog stanja, pomogao najpre supruzi da se obesi, pa zatim i sebi na isti način oduzeo život.

Ostaće zauvek tajna reči koje su ovih dvoje ljudi uputili jedno drugom u poslednjim trenucima svog života.

BRAT ŽARKO

U Srbobranu, nekoliko ulica dalje, živi Rajkov brat Žarko. Čuvši za tragičnu vest, on je plačući na sav glas dotrčao do kuće u kojoj su mu brat i snaha živeli poslednjih meseci.

- Nema ga danas kod kuće, sigurno je zauzet pripremanjem sahrane - rekle su u nedelju Žarkove komšije.

J. SIMIĆ - B. BALETIĆ | 25. septembar 2011.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:346558-Srbobran-Supruznici-se-obesili-u-dvoristu

Pročitano: 2792 puta