MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

PRIJAVA PROTIV „UKLETE MLADE“!



Preplašeni vozači presavili tabak

Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru je dostavljena krivična prijava protiv jednog ili više nepoznatih izvršilaca koji su prošle nedelje u venčanici plašili vozače na putu Bor-Zaječar.

Nekoliko vozača, koji se međusobno uopšte ne poznaju, prijavili su Policijskoj upravi u Boru da ih je u noći između utorka i srede u različitim intervalima tokom vožnje prepala „utvara“ obučena u venčanicu i s bidermajerom u rukama.

- S obzirom na to da policija zna ko su izvršioci ovog dela, ali da nema osnova za pokretanje krivične prijave jer prijavu nije podneo niko od očevidaca, očekujemo da će u ovom slučaju delo brzo biti rešeno - rekli su podnosioci prijave.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je do sada izašlo pred javnost s dve kontradiktorne verzije događaja.

Prvo je ministar policije Ivica Dačić rekao da je to delo psihički neuračunljive osobe da bi se kasnije ispostavilo kako je to delo dva brata, koji su prema automobilima u pokretu kroz šiber njihovog parkiranog vozila puštali lutku obučenu u venčanicu, koju su prethodno napunili helijumom.

Prema policiji, oni su, navodno, posle počinjenog dela otišli u jedan borski kafić i hvalili se počinjenim delom da bi kada su saznali da policija traga za počiniocima spalili lutku i venčanicu.

I očevici tvrde da ni u kom slučaju ne može biti reči o lutki, jer je bilo očigledno da se radilo o osobi čije je lice bilo sakriveno pod velom, dok je M. P. (18) čak rekao da je prilikom njihovog prolaska automobilom kraj „mlade“ veo bio podignut i da su jasno razaznali muško lice.

Kao jedan od razloga njihove sumnje, svedoci navode da je „utvara u venčanici“ mahala rukom u kojoj je bio bidermajer i tražila od vozača da zaustave vozilo.

- Ne tvrdim da postoje duhovi i natprirodne sile, ali u venčanici je u najmanju ruku bio čovek koji nas je toliko prepao da smo umalo sleteli s puta - rekao je N. S.

On je rekao da tužbom ne žele da dobiju nikakvu materijalnu nadoknadu, već da se na ovu priču, ako policija tvrdi da zna aktere, jednom zauvek stavi tačka.

Borski advokat koji nije želeo da mu se pominje ime smatra da je policija morala da podnese krivičnu prijavu protiv lica koja su plašila vozače, jer je time bila ugrožena bezbednost u saobraćaju.

Ipak, pravnici naglašavaju da se može kažnjavati i za izazivanje straha, o čemu bi trebalo da se izjasni tužilaštvo, policija i sud.

Petak - 09.09.2011

Izvor: http://www.alo.rs/vesti/41504/Prijava_protiv_uklete_mlade

Pročitano: 7195 puta