MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

U SRBIJI 2,7 MILIONA KORISNIKA DRUŠTVENIH MREŽA
BEOGRAD - U Srbiji ima 2,7 miliona korisnika društvenih mreža i po broju korisnika ona se nalazi na 43. mestu na svetskoj rang listi.

Ovaj podatak pokazuje da je veliki deo populacije u Srbiji orjentisan na moderne tehnologije, rečeno je na skupu "Novi trendovi u razvoju informacionih sistema".

Tradicionalni naučno-stručni skup "Informatika" je Društvo za informatiku Srbije i ove godine organizovalo po 38. put u Beogradu, a otvorila ga je državni sekretar za Digitalnu agendu Jasna Matić.

Ona je podsetila na aktivnosti koje je do sada realizovalo ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i nameru da se još intenzivnije radi na razvoju "eUprave", uvođenju elektronske sednice Ustavnog suda, širenju širokopojasnog Interneta, digitalizaciji škola, uvođenju digitalne televizije.

Bilo je veoma dragoceno što su informatički stručnjaci i njihove asocijacije podržavali i aktivno učestvovali u realizaciji svih ovih aktivnosti, zaključila je Matićeva.

Na skupu su istaknuti domaći naučnici i eksperti iz oblasti informatike predstavili neka najnovija dostignuća u primeni informacionih i komunikacionih tehnologija.

Društvene mreže, a posebno "Linkedin", imaju pored već poznate uloge u razvoju komunikacije među ljudima i sve veću ulogu u poslovanju jer se koriste za marketing, oglašavanje i poslovnu komunikaciju.

Damir Baralić je prikazujući nove funkcionalnosti portala "eUprava" najavio da će one obuhvatiti: uvođenje višejezičnosti, sistem "eZakazivanje", sistem "ePlaćanje", notifikacije putem "sms" poruka, "eIsporuke", "eAnkete" i ostalo.

Nove funkcionalnosti će biti dostupne do kraja juna ove godine.

Sada na portalu www.euprava.gov.rs već postoji oko 300 elektronskih servisa koji stoje na raspolaganje građanima i preduzećima.

12.maj 2011.god.
Izvor:
http://www.glas-javnosti.rs/clanak/drustvo/glas-javnosti-12-05-2011/u-srbiji-2-7-miliona-korisnika-drustvenih-mreza

 

Pročitano: 1878 puta