MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

KOMENTARI NA FOTOGRAFIJE SA PROFILA O.GAVRILA NA FEJSBUKU (CCCXII)



REGISTRACIJA ZA VEBINARE SE NASTAVLJA

o.Gavrilo Registracija za obuku na veb-seminarima pri Odeljenju Svetog Sinoda za crkveno dobročinstvo i socijalnu službu se nastavlja. Sledeći vebinari će se održati 16. i 17. marta.

16. marta u 9 časova počinje vebinar na temu «Socijalno praćenje maloletnika koji odlaze iz popravno-vaspitnih ustanova». Držaće ga rukovodilac Sektora za obraćanje pri Sinodalnom Odeljenju za dobročinstvo Mihail Agafonov i koordinator programa Centra za pružanje pomoći za reformu krivičnog pravosuđa, Jelena Gordjejeva.

Sledećeg dana, 17. marta u 9 časova počinje vebinar, posvećen organizaciji pomoći beskućnicima u parohiji. Direktor seminara – rukovodilac Odeljenja za pomoć beskućnicima pri Svetom Sinodu, direktor filijale „Centra za pomoć beskućnicima“ BF „Pomoćnik i pokrovitelj“, Ilija Kuskov.

Napominjemo da je kurs za veb-obuku, obuku na daljinu, od strane Odeljenja za dobročinstvo pri Svetom Sinodu, počeo 1. marta. U okviru prvog onlajn-seminara predsednik Sinodalnog odeljenja za dobročinstvo Episkop Orehovo-Zujevskij Pantelejmon besedio je o duhovnim osnovama milosrđa.

2. marta vebinar je održao rukovodilac Odeljenja za zaštitu materinstva pri Svetom Sinodu Sergej Česnokov, koji je pričao o mogućnostima organizacije rada za zaštitu života u porodici u okviru Ruske Pravoslavne Crkve.

Zapisnici sa prošlih vebinara dostupni su u okviru specijalne rubrike sajta Sinodalnog odeljenja. Tu se ne može ostaviti prijava za učešće na predstojećim vežbanjima.Sinodalno odeljenje za crkveno dobročinstvo i socijalnu službu Ruske Pravoslavne Crkve zahvaljuje se kompaniji Webinar.ru, koja pruža tehničku podršku za daljinsku obuku tehnologijama socijalne službe.

Izvor: http://diaconia.ru/news/registratsija-na-vebinary-prodolzhaetsja/
Pres-služba Odeljenja za dobročinstvo pri Svetom Sinodu

Prevod s ruskog Tankosava Damjanović
15. mart 2011 godina

o.Gavrilo NAPOMENA: Svaki komentar koji se ne bude odnosio na postavljenu fotografiju biće obrisan. Takođe, molim Vas da ne kopirate druge tekstove i onda ih stavljate u komentare, nego svojim rečima – svako za sebe, bez diskusije sa drugim komentato...rima i iznošenja kritika na račun drugih - napišite svoj komentar. Izbegavajte i postavljanja linkova na razne klipove sa You Tubea.

Svako ko bude vređao ili širio mržnju na verskoj, nacionalnoj osnovi biće udaljen i banovan. "Svoje čuvaj tuđe poštuj"

Ovde je mesto samo za komentare na postavljen tekst. Molim Vas da poštujete ovu napomenu.

o.Gavrilo Zamolio bih vas da komentare ne pišete velikim, nego malim slovima.
 


Saša Lazić bitno je da je vebinar plan koji je zaživio i koji će u svakom slučaju lučit rezultate šireg dometa...iskoristiv je u raznim sverama i bit će puno registracija...



Tatjana Kremenovic
Ja sam pomislila da je ovo kod nas pocelo kad sam pocela da citam tekst.Kad ono Rusija.



Snježana Simovic
Sve mi je jasno osim kako se naplaćuje



Nenad Badovinac
Tatjana, kada je u pitanju Pravoslavna Crkva, vebinar su prvo počeli da koriste u Rusiji. Do sada je zabeleženo samo nekoliko održanih vebinara. Što se tiće nas tj. Srpske Pravoslavne Crkve, još se niko nije pojavio da održi vebinar. Medjutim otac Gavrilo je počeo da radi na eksperimentalnoj fazi i polako kreće faza realizacije održavanja prvog testnog vebinara. Nadamo se da će otac Gavrilo uskoro održati prvi vebinar u Srpskoj Pravoslavnoj crkvi. Snježana, što se tiće naplate, vebinare je moguće organizovati i sa naplatom i naravno bez naplate.

Dusica Zivojinovic
Ovo je odlicna vest, sto je napisao brat Nenad, da ce otac Gavrilo ,uskoro odrzati prvi vebinar u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Gospod Bog nas, da je upomoci, nasem ocu Gavrilu da uspe u tome. To je velika potreba, da se krene i kod nas sa takvim radom. Braca Rusi su u pravoslavlju mnogo jaki i mislim da treba da se ugledamo na njih.


Tatjana Kremenovic Bas si me obradovao brate Nenade sa ovom vijescu. Divna vijest, prosto da ne povjerujes! Otac Gavrilo je bio jedan od prvih koji je drzao i duhovnu tribinu (u formi pravoslavnog "chata"-razgovora).Taj pravoslavni chat je isto dobar, znam da ga je osim oca Gavrila bio napravio samo otac Predrag Azap, ali poslije je i on to ukinuo.
 


 
STATISTIKA posećenosti posta na Fejsbuk profilu oca Gavrila:

 

Pročitano: 3430 puta