MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

MATIĆ: ŠKOLE U SRBIJI ĆE DOBITI 30.000 RAČUNARAMinistarka telekomunikacija Jasna Matić izjavila je u Zaječaru da će osnovne škole u Srbiji dobiti 30.000 računara u okviru projekta "Digitalna škola" koji će se sprovoditi od sledeće nedelje.

"Zaječar je jedan od prvih u Srbiji koji će dobiti 15 kabineta sa 14 pokretnih računara i projektora u okviru projekta", rekla je Jasna Matić.
Ministarka je ocenila da će se na taj način Srbija približiti evropskom nivou u oblasti informacionih tehnologija i obrazovanja. "Otvaranjem računarskih kabineta u školama u Srbiji pomoći će se održavanje nastave predmeta koji se bave informatikom, ali i ostalih predmeta u nastavi", kazala je ona.

Prema rečima ministarke, sve škole u Srbiji će uskoro potpisati ugovor kojim će se obavezati da će učenici moći da računare koriste uvek kada je škola otvorena, pa čak i kada nema nastave. "Deca će računare moći da koriste i za hobije, domaće zadatke, ali i sve ono što ih interesuje", istakla je ona.

Prilikom susreta sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, Jasna Matić je navela da će i uprava u tom gradu uskoro postati "elektronska", odnosno sa on lajn servisom dostupnim građanima 24 sata dnevno. "Na taj način, građani će moći da prate kretanje svih podataka i dokumenta koji se tiču njihovog predmeta, odnosno da imaju uvid u postupak rešavanja svih njihovih zathteva", rekao je Ničić


10. Februar. 2011 |
Izvor : http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=61312

Pročitano: 1876 puta