MANASTIR LEPAVINA - SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

ČUDO ISCELJENJA MALOG MIHAJLA ISPRED IKONE PRESVETE BOGORODICE LEPAVINSKE



Pomaže Bog oče Gavrilo.

Povod mog pisanja je jos jedno od čuda Presvete Bogorodice Lepavinske koje se projavilo na mom unuku Mihajlu. Mihajlo se razboleo pre mesec dana, lekari konstatuju običnu prehladu i prepisuju lekove za prehladu i kapi za nos. To traje nedelju dana i dete počinje ujutru da se tetura, odnose ga popodne lekaru. Zadržavaju ga u bolnici i on već u veče tone u san i u duboku komu. Hitno ga dovoze u Beograd, dete je iz Kruševca, priključen je na aparate i u veoma teškom stanju primljen je na institut. Dijagnoza encefalitis, virusna upala mozga, lekari ne daju nikakve prognoze.
 
Videla sam mog Mihajla na samom prijem i bila sam u velikom šoku. Prvo misao, kad sam ga ugledala u takvom stanju, bila je¸Presveta Bogorodice Lepavinska smiluj se mom Mihajlu, probudi ga. Dani prolaze Mihajlo se ne budi , lekari skeptični , kažu da je trebao već posle pet dana da pokaže znake poboljšanja.Moj brat u Hristu Miodrag najavljuje put u Lepavinu za praznik Lazareve subote.Osećala sam neverovatnu potrebu da budem tamo mada sam se svakodnevno molila Presvetoj Bogorodici , ali taj osećaj njene blizine i Vaše molitve pred Njenom čudotvornom ikonom najbrže stižu tamo gde je najpotrebnije. Mihajlo je tada  već bio 14 dana u dubokoj komi. Slava Gospodu sve je tog dana bilo da se poželeti može.I vreme prelepo i Vaše toplo gostoprimstvo i bratija manastirska,osećala sam da bih sve toplo zagrlila i dugo ostala u tom zagljaju koji nije od ovoga sveta. Vraćam se utešena sasvim laka kao pero ,  svo breme koje sam ponela sa sobom nestalo je. Blagodarim uz put Presvetu Bogorodicu što mi je otvorila put do njene čudotvorne ikone.

Posle ponoći dolazim svojoj kući. Druga baka Mihajlova me čeka i ja vidim po izrazu njenog lica da se nešto lepo desilo.Saopštava mi da se Mihajlo probudio i izgovorio , mama i baba .Zaplakala sam od sreće i upitala u koliko sati je to bilo. Rekla mi je da je oko 12 i 45 , jer u to vreme bila u poseti kod njega.Dragi  oče Gavrilo , to je bilo odmah posle Vašeg molebana pred  čudotvornom ikonom. Dalji oporavak je tekao van svih očekivanja doktora.Dete je potpuno mentalno očuvano, motorika se vraća u normalu i slava Presvetoj Vladičici Bogorodici , Gospodu Svedržitelju i Vama i Vašim molitvama mali Mihajlo se ponovo vratio u  život .

Ja sam osećala i do sada Vaše tople molitve i pomoć Presvete Bogorodice, probleme koje imam  u porodici i dešavanja tokom poslednjih godina ,  jedina uteha i milost i uopšte opstanak moje porodice ,  to je sve zahvaljujući Vama i milosti Presvete Bogorodice.

Dragi oče Gavrilo , želim Vam dobro zdravlje , još dugo da nas učitei vodite ka spasenju duše.Ja i moja porodica ćemo se moliti za svu braću u manastiru , naravno i sve saslužitelje  koji se uvek trude da se osećamo kao kod kuće i odem radosnog srca  svom domu.  Svako dobro od Gospoda .
 
Grešnica Gordana 
14.04.2010.

Pročitano: 28857 puta