PUTEVI A-   A+  

 

o.Gavrilo
Jedna ptica je dugo vremena imala svoje sklonište
u suvim granama drveta,
koje je stajalo usred velike sušne ravnice.
Ali jedne noći olujni vjetar iščupa to suvo drvo,
te je sirota ptica morala tražiti novo sklonište

leteći stotinama kilometara u nepoznatim pravcima.
I tako u potrazi dođe do bogate šume,
prepune plodnih drveća i najraznovrsnijeg ptičjeg svijeta.
Nesreća joj je donijela život o kakvom nije ni sanjala,
a da je osušeno drvo ostalo,
ništa je ne bi navelo da ostavi svoju sigurnost i da poleti dalje.
Iza jednog brda uvijek ima neko veće.
Isus Hrist nije dosao na zemlju kako bi nekoga osudio vec kako bi ljudima otvorio putove zajednistva.
Sto se vise blizimo Jevandjelju,vise se blizimo jedni drugima.I podjele,koje nas razdiru,prestaju.
Jednostavno srce tezi zivjeti u sadasnjem trenutku,primati svaki dan kao Bozje danas.
Predajuci se Svetome Duhu,naci cemo put koji vodi od nespokoja ka povjerenju.I kazemo mu:
“Duse Sveti,daj nam
uvijek se okretati tebi.
Tako cesto zaboravljamo da ti u nama prebivas,
da ti u nama molis,da ti u nama ljubis.
Tvoja je prisutnost u nama povjerenje i trajno prastanje”
Marica Radonjic
putevi Bozji..samo jedan ..uzan i tezak vodi ka spasenju....
Mira Lovreković
Oče.....eh...kako oprostiti onima koji svoj vlastiti narod bacaju na koljena............. O Bože moj....uznemirile me ove vijesti....Oče pomolite se za mene...da me prođe taj bijes.....
Cvija Milićević
Blagoslovite oče Gavrilo,Gospode Isuse Hriste pokaži nam put spasenja...
Stana Meseldzija
Predivno i poučno Oče dragi Gavrilo, hvala Vam neizmerno! Ni sami ne znamo kad nam Gospod podari neku nevolju da i sve je za naše spasenje.Slava Mu i hvala za sve!
Vera Babic Djordjevic
Boze moj da li jedan vodi do Tebe!
Dragan Matic
Hvala vam Oce na svemu! Molimo se za mladi svet da ne lutaju ovim zivotom,vec da pronadju prelepu Boziju ljubav, ljubav kakvu samo Gospod ima za nas ljude. Koja je toliko opijajuca. Sve sto je od Boga na spasenje je nase duse! Blago coveku koji u nevoljama hodi sa Bogom! Blago dusi kojoj Gospod otkrije krasote raja. Placimo cistim,iskrenim suzama jer one ciste srce i dozivaju iskreno Boga! Vapimo,placimo i vremenom ce na nas sici Bozija svetlost!! A ona cuda cini!!!!!
Dragan Matic
Hvala vam Oce na svemu! Molimo se za mladi svet da ne lutaju ovim zivotom,vec da pronadju prelepu Boziju ljubav, ljubav kakvu samo Gospod ima za nas ljude. Koja je toliko opijajuca. Sve sto je od Boga na spasenje je nase duse! Blago coveku koji u nevoljama hodi sa Bogom! Blago dusi kojoj Gospod otkrije krasote raja. Placimo cistim,iskrenim suzama jer one ciste srce i dozivaju iskreno Boga! Vapimo,placimo i vremenom ce na nas sici Bozija svetlost!! A ona cuda cini!!!!!
Branka Krneta
Amin. Slava i hvala Bogu za sve.
NemanjaiDanijela Mladenovic
Svako od nas je bar jednom bio ova ptica. Taman osetimo da smo uljuljkani u neku situaciju i prilike kojima smo, po Božjem dopuštenju dorasli, kad ono - nestane te spokojnosti, prilike se promene, i eto nam nove prilike, novog podviga da dostignemo novu harmoniju. Ceo hrišćanski život i jeste neprestani podvig (dvig - kretanje), kretanje ka dostignuću savršenstva, dinamika u neprestanoj borbi. Bolje nam je da što pre shvatimo da je dobro kad nam Bog skloni to drvo u kome smo bili sigurni, jer nam daje priliku da budemo savršeni, kao što je savršen Otac naš Nebeski. Novo drvo pokazuje da smo za stepenicu zreliji.
Stomatološka Ambulanta Pećanac
mnogo pozdrava za oca gavrila koji se molio gospodu za dusu i zdravlje mnogih bolesnih i nesretnih ljudi i to sa velikim uspjehom.licno sam to osjetio jer se molio i za moju dusu i zdravlje.pozdrav svim monasima njegovoj braci manastira lepavina u hrvatskoj.
Natasa Ilic Milovac
Cesto nam je tesko da prihvatimo nevolju i promenu, trudimo se da zadrzimo stanje sklada, da se sve vrati na ono kako je bilo, cesto se Bogu molimo da nam vrati prethodno, jer nam je tesko da se prepustimo volji Bozjoj i sudu Bozjem, a onda u nemoci da ostanemo tu gde jesmo pronalazimo resenje bolje nego sto smo mogli zamisliti i srecu vecu nego sto smo se nadali. O nama brine neko ko zna mnogo vise od nas i nudeci nam razlicite puteve uci nas i vodi ka sebi. Slava mu.
Milena Puaca
Nikada necu zaboraviti davno procitane rijeci od vas svuda je zemlja Bozija. izlazaka iz doma od tada nije mi ise bolio, prihvatala sam svako mijenjanje sredine kao Boziju volju i da je tu Bog sa mnom magdje zivjela.Hvala oce.
Nenad Badovinac
Kada nemas nista kao pticica onda ne preostaje drugo nego traziti novo utociste koje moze biti stostruko bolje.. ali veliki je rizik napustiti nesto sto imamo, radi necega sto cemo mozda imati. Jedino rizik zbog zajednistva je uvek dobitna, a nikada rizicna odluka.
Saša Lazić
Mnogi se teško odlučuju na promjene iako sam često čuo da oni koji su se odvažili na promjenu pronašli su traženo...
 
  
 

(ova tema na facebook ima 6.032 posete)
  
 
 

Pročitano: 2625 puta