IMA LI RAJA I PAKLA A-   A+  

 


o.Gavrilo
Neki vojnik, odjeven u sjajnu vojničku uniformu i naoružan do zuba, uđe u
hram te postavi svesteniku pitanje ima li raja i pakla.
“Ko si ti?” upita ga svestenik.
“Zar si možda vojnik? Koji bi te plemić htio u službu sa ovim licem lopova.”
Vojnik se na to razbjesni i uhvati za mač, a svestenik doda podrugljivo; “Gle,
pa ti imaš mač, sigurno je zarđao i tup, ne možeš me njime raniti.”
Vojnik, crven od gnjeva, izvuče mac, spreman odrubiti svesteniku glavu, kad
mu ovaj reče: “Eto, ovdje se otvaraju vrata pakla. “
Shvativši poruku, vojnik se pokloni i zahvali učitelju, a ovaj na to klimnu:
“Eto, ovdje se otvaraju vrata raja.”
LJiljana Botić Vilotić
Blagoslovite oče Gavrilo! Divna i poučna priča .Od nas zavisi koja ćemo vrata otvoriti.
Vida Kovacevic
Dirljivo. Koliko malo treba, da prepoznamo u sebi i raj i pakao. Raj da negujemo, a loših pomisli da se čuvamo. Sve je u nama. <3 Imamo izbor.
Siniša Bosanac
Raj i pakao je u nama. Od nas zavisi da li nam se otvara raj ili pakao. Takodjer bih rekao da svaku noc kad lijezemo mi idemo u cistiliste a svako jutro kad se budimo mi smo uskrsnuli i trebamo se radovati svakom danu i zahvaliti Bogu sto nam je dao priliku uzivati u svakom trenutku.
Emilija Romic
Slava Ti Gospode na tako dragocenom daru, daru slobodne volje, koji ima silu ili da nas direktno odvede u Carstvo Tvoje ili da nas strovali u carstvo najdublje tame i muke stvoreno sopstvenim paklenim zivotom na zemlji. Upravi Gospode slobodnu volju nasu iskljucivo ka Tebi, privezi nas uz Sebe Miloscu Tvojom i neizrecivom Ljubavlju Tvojom, jer je prava sloboda i raj jedino u Tebi Vaskrsli Gospode nas.
Dragana Berak
Poucna prica ! Naravno da ima raja i pakla. Od nas i naseg zivota na zemlji zavisi da li cemo u raj ili u pakao. Mi smo sami odgovorni za svoje duse i sami sebe svojim zivotom osuđujemo na pakao ili si otvaramo vrata raja. Kada bi svaki covjek na zemlji ispostovao 10 Bozijih zapovijesti to bi svima bilo dovoljno za otvaranje vrata raja, jer je tu sve receno !!!
Vukasin Momcilovic
Pomaze Bog. Citao sam davno jednu, cini mi se, indijansku pricu, prepricacu po secanju: Dolazi mladi indijanac kod mudraca i prica o svojim unutrasnjim nemirima a mudrac mu odgovara: 'U svakom coveku postoji i jagnje i vuk'. Na to mladic pita: "pa koji pobedjuje ucitelju" a ovaj odgovara: "onaj koga hranis"
Sladjana Pecanac
nazalost borba je teska za taj raj,ali da ce Bog i dostizna..nema dvojbe,u svakom coveku se to moze naci,jer deluje na njega i raj i pakao..pa sad ko se uputi na koju stranu...spasi Boze ljude svoje,bez tebe smo vec u paklu..a sa tobom naziremo raj..
Radojka Savić
Tačno,...
Jovana Čonjić
Dobra prica, sad i ovdje se i jedan i drugi otvaraju u zavisnosti kroz koje faze prolazimo..predukus i jednog i drugog..nije tesko razgraniciti
Milena Puaca
Poucno mnogo,sto je gnjev ,netrpeljivost,brzopletost .
Stana Meseldzija
Koliko poučno baš i može da izaberemo šta želimo
Radovanka Bosnjakovic
PREDIVNO, POUCNO, UVEK NA JEDNOSTAVAN NACIN OBJASNJENO, KAO DA NAM BOG POSLA NOVOG NIKOLAJA VELIMIROVICA , OCE GAVRILO
Natasa Ilic Milovac
Dobro je sto je vojnik shvatio poruku i okrenuo se drugim vratima. Pre dva dana cuh divnu pricu o tome da se rezivljavajuci radost i tugu i trazeci smirenje drzimo za ruke Hristove, kad se umorimo da svratimo u odmoriste za dusu tj. Hram Boziji, a ako cak i to ne uspemo da se trudimo da se drzimo makar za noge Hristove i tako se spasimo sigurne smrti.
 
  
 
(ova tema ima 4.343 posete)    

Pročitano: 4194 puta