Dečija azbuka u stihovima A-   A+  


o.Gavrilo
ANĐEOAnđeo čuvar čoveka,
i glasnik Boga,
čisto je nebesko dete
i svetlost u mraku
života dobroga.
Ivana Miletić
Prelepo je :)
Sve Za Hrista
Predivno oce :)
Zeljko Popovic
Preljepo
Tankosava Damjanovic
GOSPOD NAS TOLIKO VOLI, DA NAM U TRENUTKU KRŠTENjA SVETOM VODOM JORDANA I DUHOM SVETIM, DARUJE I ANĐELA ČUVARA, KOJI JE UZ NAS U SVE DANE ŽIVOTA NAŠEGA, AKO GA MI, GRESIMA SVOJIM, NE OTERAMO OD SEBE. GOSPODE, DAJ MI SNAGE, MUDROSTI I MOLITVU, DA SAČUVAM SVOG ANĐELA ČUVARA I DA BUDE UZ MENE U SVAKOM TRENUTKU NA MNOGAJA LjETA! AMIN!
Branko Manojlovic
PREKRASNO !!!
Nenad Badovinac
Čudesno je videti kako se malo dete samostalno igra sa svojim igračkama, sedi pored njih i zamišlja neku igru pričajući sam sa sobom. Da li je doista sam, da li se doista radoznalo igra sam sa sobom ili u nama nevidljivom svetu pored njega sedi njegov anđeo čuvar i zajedno sa njim utiče na njegov zdravi mentali razvoj razigranog dečaka ili devojčice.

Eh, koliko puta taj anđeo čuvar sačuva dete od povreda i nezgoda...Ni broja se ne zna. Kad npr.dete padne i glavom proleti za mrvicu pored oštre ivice- uvek kažemo, sam Bog ga je sačuvao. To nam je i prilika da se stalno uveravamo kako Bog neprestano čini čudesa, svakome prema njegovoj potrebi.
Mirjana Jovicic
Blagoslovite o.Gavrilo, evo opet slika od vas mene podstakla pa se rodila pesmica: ANĐELU ČUVARU

Angel me moj brižno gledo od rođenja moga svete, dok bejah maleno dete i odraslo Božje čedo. 2) Čuvao je dete malo da se digne kad bi palo, da ne čini ništa ružno i ne bude dugo tužno. 3) Sprečava sila angela mnoštvo otrovnih strela što prema nama lete, i zamke što zli nam plete. 4) Upornoga, zlog šaptača glas angela nek nadjača. Osluškujmo radi spasa angelskoga tiha glasa. 5) Angel će nas kroz mitarstva prebijajuć dobrim delom, što zgrešismo umom, telom,do Nebeskog vodit' carstva.
Dragica Mamić
Iskreno i otvoreno srce dječije i duša bez grijeha privlači anđela čuvara tako da on bdije nad njim i čuva ga od opasnosti...Slava Bogu!
Dunja Neda
Amin! Bože daj!
Lakic Mladen
DACE BOG DA SU UVEK UZ NJIH.


(ova tema ima 7793 posete)

Pročitano: 3594 puta