Duhovni razgovor oca Gavrila sa sestrom S.S. A-   A+  


*** Blagoslovite oče Gavrilo. 

o.Gavrilo - Bog blagoslovio. Možemo razgovarati o duhovnoj tematici, a ne o  telesnim bolestima.
 
*** Oče, da nisam duhovno bolesna ne bi bilo ni telesne bolesti. Hvala Bogu. Hvala Vam, jer evo čitam tekst o isceljenju sa Vašeg sajta i odmah pronađem tu sebe. Velika sam grešnica, ni pokajana ni raskajana. Idem na svete liturgije, ali nemam svog duhovnika.  Razbolela sam se i kao da sam se totalno odvojila od Gospoda. Teško mi je da se molim, a pošto volim da čitam, onda mnogo čitam Sveto Pismo i duhovne knjige. Jutros sedim i sa sobom i Gospodom razgovaram i vidim da sam se prozlila, ne sada, već odavno. Samo mi odjednom dođe ružna pomisao o ljudima koje mislim da volim, a izgleda da nikoga ne volim. Rasplakala sam se i molim Boga da mi pomogne da savladam taj otpor prema molitvi. Nekada sam bila bolja od mojih sestara u Hristu  molila se ,čitala duhovno štivo i pravila se važna, delila savete kao da sam nešto i onda sam strašno pala, a one su sve bolje od mene. Strašno se osećam i ne postoji izraz za to. Bogu hvala, procitah ovaj jedan tekst i milošću Božijom,videh se mrtvom. Želela bih, ako Bog da, da posetim Vaš manastir i da se pomolim Presvetoj Bogorodici za duhovno ozdravljenje. Imam kancer dojke i nisam operisana, ali umesto da padnem na kolena i molim Boga za snagu da izdržim, srce mi je ohladnelo,umrtvilo se, jadno bedno gordo moje srce koje ne može da prihvati Božiju posetu i milost. Oče, pomozite Vašim svetim molitvama i savetima.
 
o.Gavrilo - Molitva pomaže i delotvorna je ako se i bolesnik trudi i želi da bude zdrav i ako je pri čistoj pameti.
 
*** O, moj mili oče najgore je što sve znam, ali od kako sam se razbolela evo godina dana kako sam dobila dijagnozu i sve se u meni umrtvilo, prozlilo, ološilo i sve duhovne bolesti moga srca su izbile sa tim čudom u meni . Kada sam noćas pročitala taj r tekst,koji ,hvala Bogu, tako dobro opisuje našu smrt posredstvom demona, ja vidim sve šta me je spopalo. Vaspitana bez straha Božijeg, godinama sam živela u bludu sve do moje 45.godine i Gospod se smilovao na gordeljivicu,lažljivicu, lopova, bludnicu i uz veliki potres okreće me sebi preko oca dragog u Gospodu iz jednog poznatog srpskog manastira. Krenem sa takvim poletom i ljubavlju da bih zbog gordosti pala na dno dna. To je ona priča o sejaču žita i da je seme palo na u korov. Moji koreni su nikakvi i volja nikakva. Kako treba da se pripremim za odlazak, odlučila sam da se probudim i da se silim, pa iako molitva nije više onako umilna i nema suza, srce otvrdlo a znanje o gresima veliko...Oče, imam jednu molbu. Hoćete li mi objasniti kako se dobro ispovediti. Da li sve grehe kojih se setim ispovedati opširno sa objašnjenjem, ili ih samo navesti. Duhovnika malo, a grešnika mnogo.

Oprostite na ovolikom oduzimanju vremena, koje treba i drugima i blagoslovite molim Vas, recite mi kada bih mogla ponovo da razgovaram sa Vama. Davno nekad, ja sam vas upoznala u crkvi Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu.

o.Gavrilo - Sve grehe, koje si činila u životu i kojih se sećaš,  a nisi ih nikada ispovedala, treba da  ispovediš, pritom ne treba ispovedati na način koji ste činili greh i sa kim je načinjen greh. Ima raznih grehova koji se mogu počiniti recimo u nekoj krađi ili razbojništvu i to se može činiti zajedno sa više osoba to samo navodim kao primer....Da završimo razgovor sad. Bog blagoslovio. Amin.
 
*** Blagodarim. Amin.
 
o. Gavrilo - ..............
 
 
Na dan Sveštenomučenika Kiprijana 2009 god.

Pregleda: 4198