Duhovni razgovor oca Gavrila sa sestrom S.G. A-   A+  

*** Pomaže Bog oče Gavrilo. Blagoslovite.  Nisam još ovladala sa ovim programom, pa pravim greške . Htjela sam Vam samo reći da sam malo ovih dana potrešena. Pretraživala  sam po internetu i našla razgovor sa ocem Nikolajem, gdje on priča o tome da bi ovo mogla biti zadnja vremena,  a onda nađem puno toga o tom nekom famoznom datumu, te kako se sve priprema za dolazak nekog novog učitelja svijeta.Užas! Šta vi mislite o tome?  Možda nije trebalo uopšte da čitam o tome? Sad sam malo potrešena svim tim.

o.Gavrilo - Bog blagoslovio sestro. O tome ja uopšte na razmišljam niti se s tim opterećen.

***  Blagodarim oče.  Po prirodi sam jako radoznala, čitala sam i dosta duhovnih knjiga.Bojim se da neću imati vjere. Bojim se za svoje bližnje, za djecu. Često se  bojim. Molitva mi pomaže, ali uvijek iznova se strah vraća. Hvala Vam što ste mi odgovorili. Ovo mi puno znači, a i ovako mi je lakše komunicirati.

o.Gavrilo - Sudiće nam se u onom, u čemu ćemo biti zatečeni, ako nas smrt zateče neokajanim, a za smrt trebamo uvek biti pripravni i za večnost. Jedan put vodi u raj one koji su činili dobra dela i živeli po Sv. Jevanđelju, a  drugi put  vodi u pakao one koje smrt zatekne neokajane za svoja zla dela i koji su služili svojim gospodarima zlim dusima. Tako uče Sveti Oci Crkve.
 
***  Ja se bojim smrti, bolesti,  a vjerujem u Hrista. Bojim se za svoje, bojim se da će im se nešto desiti, često strijepim zbog toga. Idem nedjeljom u crkvu, postim srijedu i petak. Ispovjedala sam se i pričešćivala.Trudim se koliko mogu, ali taj nekakv strah, ružni snovi i potrešenost mi se često dešavaju. Ipak manje je sad toga od kada idem u crkvu,  ali ponavlja se. Izvinite što ja Vama sad tako iznosim od svega po malo,  ali imam potrebu da kažem nekome ko će me razumijeti. Moj muž ne voli takve teme, jer on sve to smatra nepotrebnim. On o smrti ne misli, a ja o njoj mislim često.
 
o.Gavrilo - Nema zašto da se bojite smrti. Neminovno jednog dana ćemo umreti,  nego se treba bojati greha, a čovek treba da se pazi  da ne greši i ako greši postoji Sv. tajna  pokajanja i ispovest  za učinjeni greh.
 
*** Hvala Vam oče. Kao da sam bila na ovo zaboravila, obuzme me takvo nekakvo tmurno stanje kao da me nešto pritislo. Nekada se bojim da ću oboliti na živce. Sad mi je bolje,  pa sam se nasmijala sama sebi, a ja samo se bojim ,  pa bojim. Vjerujte, mene je strah bilo i da Vama nešto napišem. Hvala Vam još jednom, jer se već bolje osjećam. Lakše mi je na duši.
 
o. Gavrilo -  Bog blagoslovio i laku noć lepo spavajte i nemojte da se plaši. AMIN.

 
Na dan Sveštenomučenika Grigorija 2009 god
 

Pregleda: 4086