Duhovni razgovor oca Gavrila sa bratom M. B. A-   A+  


*** Pomaže Bog oče Gavrilo. Blagoslovite. Oče, javite se što pre,  ja moram da pobedim i spasim jedan mladi život. To samo mogu uz  Božiju i Vašu pomoć.

o. Gavrilo –  Bog blagoslovio brate M.. Požuri brate i spasavaj koliko je do tebe  u smilsu ljudske i humane pomoći i ako je hitno.

***  Pisao sam Vam u mailu o forumu pravoslavnom gde sam postavio temu: „ Ljudi, pomagajte, molim Vas. „ Pomogao bih, ali ne znam kako da priđem, jer su je odvratili od mene i ubedili da vračam, čaram i bajem.  Ubedila ju je žena koja svašta radi.Slomljen sam.
 
o. Gavrilo – Šta ćeš, u svetu ima svakavih iskušenja. Ne treba se nizašta zemaljsko vezivati.

***  Ta žena se raspituje kako se čuva ljudska krv i radi bioenergiju preko ikone Presvete Majke  Božije, a navodno se moli Bogu dragom.

o. Gavrilo –  i to tebe to muči, a zašto?

*** Zato što je okrenula protiv mene devojku sa kojom sam hteo brak. Okrenula ju je je protiv Boga.

o. Gavrilo – Jesi li ti sa tom devojkom čestito i čisto živeo kao brat i sestra?
 
*** Nisam oče, priznajem. Nismo blagodarili na svemu što smo imali, nismo se voleli kroz Boga i počeli smo kasno duhovno da sazrevamo. Taman smo se trgli i shvatili svoje greske, neko pre, neko kasnije, i desi se ovo...

o. Gavrilo –  A posle, jeste li produžili isto po starom, po istoj navici i ponavljali isto?
 
***  Nije bilo prilike, a hteli smo.  Napravio sam ispad, prepukla čaša i posle dve i po godine, rekao sam svašta u izlivu besa, za nju, njene roditelje (koji žive u bludu).
 
o. Gavrilo –  Kako je, je li krećeš u duhovni pobožni život?
 
***  Naravno oče, postim, u subotu na ispovest, a u nedelju da se pričestim.

o. Gavrilo – Ide li polako prema duhovnom trežnjenju?
 
*** Ide.
 
o. Gavrilo – Na generalnu ispovest treba da odeš i da se ne vratiš na stari način življenja. Šta je bilo, bilo je,  to je prošlost i u neznanju učinjeno.
 
*** Nikada više.  Oče, kako da prepoznam osobu koja se bavi okultizmom?  Ja sam ispisao sve čega se sećam, a vezano je za ženu sa kojom se moja bivsa devojka druži.  Mogu li Vam postaviti da vidite i zaključite.

o. Gavrilo – Šta će ti to da istražuješ , je li ti treba za neku nauku?
 
*** Želeo bih da osvestim tu mladu devojku i da joj ukažem na opasnost.
 
o. Gavrilo – Ma zaboravi i ne okreći se unazad, nego samo kreni u duhovni i blagočestivi život po Jevanđelju i Svetim Ocima.

*** Blagodarim oče, voleo bih da Vas posetim, da posetim Manastir Lepavinu.  Mislim da ću sledeće sedmice ići u Manastir Svetog Romana.
 
o. Gavrilo –  Brate kad čist čovek ide da izvlači onog koji pao u blato, pa se i on isprlja i ne ostane čist, to bude opasno. Možeš doći ovde kad budeš imao vremena i volje i duhovne potrebe.
 
*** Razumem. Čim izvadim pasoš, potrudiću se da skupim novac,  pa da dođem.

o. Gavrilo – Trudi se i spasavaj dušu. Čuvaj se vraljiivih zamki,  koje nepomjanik postavlja čoveku, pogotovo mladima, jer oni se najlakše ulove u mrežu neprijatelja roda ljudskog. Mani se toga da istražuješ okultizam i zaboravi na život , koji si živeo i zaboravi i izbriši sećanje na prošlost.

*** Čuvam se, radim po savesti sve i šta god da radim, pomislim na Boga, trudim se da ne radim ono sto se Njemu ne bi svidelo. Hoću uz Božiju pomoć sve to oče Gavrilo.  Ne želim tako da živim više, i verujte, da se sam sebi gadim!  Jedva čekam da se ispovedim i da to zakopam zauvek.
 
o. Gavrilo –  Pominjaću te na u molitvi da budeš dobar vernik i primeram misionar među svojim prijateljima.
 
***  Blagodarim oče, pominjite i P... ako možete. Obećavam da ću biti dobar, jer to zaista želim.  Počeo sam da praktikujem redovne odlaske u crkvu nedeljom i praznicima,  a odlazim i ovako kada mi želja dođe. Blizu su mi dve crkve i manastir jedan.

o. Gavrilo –  Trudi se kad god možeš, da odeš na bogosluženja  u taj manastir.

*** Hoću,  mada se plašim da ne sretnem tu zenu i  bivšu devojku.
 
o. Gavrilo –  Ti idi svojim putem, a one svojim i završen film ili bolje reći odiseju sa njima.
 
***  Tako sam i mislio, a inače kršten sam u tom manastiru. Dole volim da odem inače, da uzmem vodu sa čudotvornog izvora. Na dan Svete Petke sam preživeo tešku bolest, tako da mi je to drugi rođendan. Uradiću kako Vi kažete.

o. Gavrilo –  Meni je  slava Sveta Petka. Bog blagoslovio.

*** Blagodarim oče Gavrilo.

o. Gavrilo – AMIN.


Na dan Začeća Svetog Jovana Preteče i Krstitelja 2009. god.

Pregleda: 4089