Duhovni razgovor o.Gavrila sa bratom Petrom A-   A+  

*** Pomaže Bog, oče Gavrilo, blagoslovite! Vidim, velika je posećenost Vašeg sajta, a naročito duhovnih razgovora?

 

otac Gavrilo - Bog blagoslovio, brate! Evo, pogledaj kolika je posećenost:   

 http://top.hristianstvo.ru/?page=3#53

 

*** Ovo, što ja mogu da vidim to je 53. pozicija od 1000 sajtova? Svaka čast, oče moj, i to medju Rusima?

 

otac Gavrilo - Da, zato sam ti i poslao da vidiš naš misionarski rad preko Interneta i da vidiš na kome smo mestu u virtuelnim prostorima između 1000 ruskih Pravoslavnih sajtova. Eto, vidiš, brate, i na ovaj način može se misionariti, pa da se i tako čuje Reč Božija na celoj zemaljskoj kugli.

 

*** Ja sam u početku bio protiv toga, a kasnije sam shvatio da takvo misionarenje zaista može da bude blagosloveno, i da se napune žitnice zrelim plodovima. Ali, samo iskusni to mogu, to je moje mišljenje...Bio sam na dosta sajtova i nigdje nisam našao blagodat istine kao na Vašem sajtu, a mislim prvenstveno na srpske sajtove. To je moje iskreno mišljenje.

 

otac Gavrilo - Statistika pokazuje da naš sajt u proseku svakodnevno posećuje oko 1000 posetilaca, a od toga samo rubriku „SAVETI DUHOVNIKA I ODGOVORI NA SVAKODNEVNE NEDOUMICE VERUJUĆIH LJUDI", u periodu od 1-11 februara 2oo9. godine posetilo je i pročitalo 3.805 posetilaca.

 

*** Od tog broja neka i jedna duša čuje glas Istine, pa neka je Slava Bogu,  a ja vjerujem da se čitajući ove razgovore svakodnevno spašava i napaja vodom života mnogo ljudi.

 

otac Gavrilo - Samo treba truda, volje i istrajnosti i, s Božjom pomoću, cilj se postiže. Dužni smo da talante, koje nam Gospod dade, umnožimo. Setimo se kako je rekao sveti Serafim Sarovski: - "Sej, sej, jer ne znamo na kakvo će tlo seme pasti i kakav će rod doneti...?"

 

*** Ma, oče, Vi imate šta da posijete, a neko nema, pa svojim silama hoće to da uradi.... Uglavnom, jasno je da je blagodat Svete Gore sa Vama. I to se osjeća, a iznad svega Vas krasi škola poslušanja...

 

otac Gavrilo - I   s e m e   poslušnosti rod donosi...  A ja sam,  još dok sam bio na Svetoj Gori, išao kao pčela po cvetovima, koja hoće da sakupi nektar,  išao kod svetogorskih duhovnih staraca, sve od jednog do drugog, da bih slušao iz njihovih medotočnih usta duhovne pouke, da bih ih sam na sebi, u okviru mojih moći, primenjivao u svom monaškom životu, a i drugima preneo, bilo rečima ili delom u skladu sa učenjem Svetih Otaca i Podvižnika blagočešća, i zato se i dalje neprestano trudim u sili moje moći i znanja, koje mi i koliko Gospod dade.

 

*** Hvala Vam, oče, blagoslovite! Laku noć!

 

otac Gavrilo - Bog blagoslovio! Laku noć!

Pregleda: 4757