Duhovni razgovor o.Gavrila sa bratom Vladimirom. A-   A+  

*** Pomaže Bog, oče, blagoslovite! Pozdrav iz Amerike od Anastasije, Bojane i mene. Znamo da ste veoma zauzeti. Čitali smo razgovore sa ostalom braćom i sestrama, radujemo se kada vidimo da ste tu sa nama. Hvala Vam, oče, na svemu, i želimo sa znate da mnogo naučimo o Pravoslavnoj veri i ponašanju iz svih Vaših pouka  sa manstirskog sajta . Hvala Vam, oče, još jednom.

 

OTAC GAVRILO - Bog blagoslovio!Bogu hvala! Hvala i sestri Bojani na trudu oko prevoda. Od 4. decembra pa do kraja decembra, u period kada je postavljen novi dizajn na rubriku „Saveti duhovnika i odgovori na svakodnevne nedoumice verujućih ljudi", sajt je posećivalo u proseku 1000 posetilaca dnevno od čega je samo na rubriku „Saveti duhovnika i odgovori na svakodnevne nedoumice verujućih ljudi"  do kraja meseca izašlo 6452 učitavanja. Sada u Januaru bilo je 9642 učitavanja rubrike „Saveti duhovnika i odgovori na svakodnevne nedoumice verujućih ljudi", no prosećni dnevni broj posetilaca je i dalje ostao u proseku 1000 dnevno. Ovde se primeti da se čak za 50% povećala posećenost rubrike "Duhovni razgovori" za Januar u odnosu na Decembar prošle godine.

 

*** Hvala i Slava Bogu i Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj. Interesantno je da svako vreme traži odgovore na mnoštvo pitanja. Sveti Oci su odgovorili na mnoga pitanja, moglo bi se reći na sva, pa ipak ovi novi odgovori, kao što su Vaši, oče, koje dobijamo u sadašnjosti, nose ogromnu blagodat, koju sam ja lično osetio kao jedan od tih 1000 dnevnih posetilaca sajta. Velika nam je čast što smo deo  tih posetilaca, a jos veća što pored mnoštva obaveza, bolesti, i mnogih, koji Vam se javljaju na „skype", Vi nadjete vremena da sa nama razgovarate. Oče, "... večnost mi je kratka za kajanje...", a kako Vama da ikada dostojno zablagodarimo na svemu. Zaista sam nedostojan svega ovoga. Oče, za mene može da se kaže  „ njega samo majka može da voli". A, eto, Vi nadjete vremena i za mene grešnog. Oprostite, malo sam se našalio na svoj račun.

 

OTAC GAVRILO - Trudim se da ispunim i izvršim poslanje i poslušanje od Gospoda mi dato  i Svete Crkve naše Pravoslavne.Ono što imam, to i pružam.

 

*** Hvala Vam, oče. Kasno je kod Vas, a kod nas je tek šest po podne, sigurno ste umorni. Laku noć! Blagoslovite!

 

OTAC GAVRILO -  Bog blagoslovio i laku noć. Amin!

 

_________________________________________

Pismo brata Vladimira, New York, USA


Oče Gavrilo Blagoslovite,

Citajuci tekst o kraju sveta, ne mogu a da se ne zapitam sta ce biti sa nama. Ne u smislu da li cemo gore ili dole, vec kako cemo mi bez Vas. Oprostite sto ovako razmisljam, ali neminovno je da cete kroz dvadeset, trideset, pedeset godina da krenete dalje kao i nasi parohijski oci. Neki od nas ce ostati ovde kao sirocici. Znam, doci ce drugi i nesumnjam svi ce biti dobri, ali Vi ste nama postali Otac i Otac Otaca. Tu promene nema, ma sta da se dogodi. Roditelj ne bira svoje dete niti dete roditelja. Ljubav je ta koja spaja. Mogu tu da dodju stricevi  i njih cemo da volimo, ali na prvom mestu su roditelji. Ovo je poziv svoj virtualnoj braci i sestrama pri Manastiru Lepavina za molitvu Bogu i Presvetoj Bogorodici Lepavinskoj da nam ucini ogromnu milost i da nas ne lisi Vaseg prisustva i Vase desnice u vecnosti.

 

OČe Blagoslovite,

Vladimir    

 

01.02.2009. 

Pregleda: 4064