Duhovni razgovor o.Gavrila sa sestrom Milenom A-   A+  

OTAC GAVRILO - Bog blagoslovio sestro  Milena, trenutno se nalazim na rehabilitaciji u Banji Mlječanica.

 

*** Dobar dan O.Gavrilo, oprostite što se nisam odmah snašla na ovom programu. Ja sam katoličke vjeroispovjesti, ali poštujem i pravoslavnu, familija mi je   miješana. Imam jedan skorman prilog od moje nećakinje koja živi u Srbiji. Molim Vas da mi  samo odgovorite kad bi Vas mogla sresti u manastiru Lepavina.

Rođena sam u Sokolovcu, a tamo mi još uvijek živi otac, koji je trenutno jako bolestan i u bolnici je. Zbog toga je i moja nećakinja  bila u kratkoj posjeti ali nam je i ujak umro, pa se sve na žalost poklopilo.Obzirom da je morala brzo otići zbog djece nije bila u mogućnosti osobno da dođe do Vas. Djeca su joj pravoslavne vjeroispovjesti pa me je tako zamolila da ja odem u manastir. Nebih  Vas više zamarala Oče, samo bi zamolila da mi  odgovorite kad  mogu doći i donijeti namjenjenu vam skromnu donaciju. Osjetih potrebu da Vam zaželim svako dobro i mnogo zdravlja!

 

OTAC GAVRILO -  Kad god želite vi možete otići u manastir  tamo je moj zamenik o.Vasilije i slobodno to njemu predajte, a  ja se iz  Banje vraćam tek  7. Februara.

 

*** Ne želim Vas opterećivati svojim željama, mislim da je u ovom  trenutku, obzirom da ste u Banji, najvažniji je Vaš oporavak i rekreacija. Neka Vas Bog čuva i pomogne da dobijete snagu da nam još dugo, dugo budete blizu! Svako dobro od Gospoda!  Hvala na informaciji. Otići ću , a  i Vas bih  rado posjetila ako budete u mogućnosti , prije mog odlaska u Englesku (17.02.). Svako dobro od Gospoda! Hvala!

 

OTAC GAVRILO - Hvala.

 

(slijedi razgovor nakon dva dana o.Gavrila sa sestrom Milenom)

 

***  Pomaže Bog o.Gavrilo!

 

OTAC GAVRILO - Bog blagoslovio sestro Milena!

 

*** U nadi da ste dobro, te da će te sutra biti još puno bolje, to Vam želim od sveg srca! Ovim putem želim Vam zahvaliti što ste me uputili da odem  u  Lepavinski manastir, što sam danas i učinila. Ondje sam doživjela nešto Božanstveno, a osjećala sam se kao nikad do sada u životu. Veličanstveno! Prisustvovala sam Službi koju je služio o.Vasilije a bio je prisutan i još jedan monah, ne zamjerite ali ne znam mu ime.

 

OTAC GAVRILO - Kratko obrazloženje 

 

(Sestra Milena je prisustvovala Večernjoj službi  koju je  služio je o.Vasilije  po crkvenom pravilu  kojim  inače služi  đakon u odsustvu sveštenika, a drugi prisutni monah je o.Marko)

 

*** Obuzele su me takve emocije da nisam mogla sakriti suze. Nikad ni u snu nisam mogla očekivati da bih to doživjela, smo ja u crkvi i dvoje "svetih" ljudi i Služba posvećena Bogu ,Vama i svima kojima je to potrebno, a ja onako skrušena, iznenađena osjećala sam se kao da je dragi Bog samnom, osjetila sam Ga u duši! Hvala Vam o.Gavrilo!

Bit će mi neizmjerna čast ako budem imala prliku Vas osobno sresti i osobno Vam se zahvaliti.. Želim Vam brz oporavak.

Neka Vas dragi Bog čuva, a ja ću moliti za Vaš oporavak! Još jednom neizmjerno hvala! Ugodnu i mirnu noć uz Božiji blagoslov!

Pregleda: 3916