Duhovni razgovor o.Gavrila sa sestrom Stanom A-   A+  

- Pomaže Bog, oče dragi. Kako ste, je li danas bilo naporno?

o.Gavrilo- Bog blagoslovio, sestro S…

- Pričala sam danas s našim sveštenikom Đorđem i slaže se sa idejom o veronauci za odrasle. Tako da ćemo mi tu ideju, ako Bog da, pokušati i u delo provesti, a ne samo pričati.

o.Gavrilo- Da, odlično. Dobro bi bilo da se na početku vernici upoznaju sa Sv. Liturgijom - kako je nastala i kako se razvila do danas. Jer, eto, zbog nepoznavanja toga među vernicima nastaju ove smutnje danas u našoj Crkvi.

- Hoćemo, oče, i baš po Vašem blagoslovu, koji ćemo tražiti kad sve bude dogovoreno, tako ćemo činiti. Inače, danas je u crkvi na Sv. Liturgiji bilo puno dečice, pratili su službu i pričestili se, a sve đaci oca Đorđa.

o.Gavrilo- I kod nas je bilo lepo, četiri autobusa iz Gradiške. Disciplina je bila na visini, onako kako treba u crkvi. O. Miloš je bio vođa hodočasnika.

- Oče, sve i zavisi od toga ko ih predvodi. Narod će se ponašati onako kako se ponaša njegov pastir. Tako obično biva, mada ne mora baš uvek, nisu svi jednako pažljivi i poslušni. Nekad ne da ONAJ DRUGI… Uz pomoć Božiju i trud nas sviju skupa, nadam se da će se postići veći uspeh u duhovnom uzrastanju našeg naroda.

o.Gavrilo- Blagočestiv je narod u RS. Poslušaće oni kako ih pastiri budu učili i primerom im budu pokazali.

- Hoće, oče, i baš sam se u to dosad uverila. Tako pored crkve u Petrovu sada grade poseban deo za kuhinju, gde će posle liturgije biti trpeza ljubavi i razgovor sa vernicima.  Slava Gospodu i hvala za sve!

o.Gavrilo- Hvala Bogu, radujem se tome poduhvatu. Želim puno uspeha ocima na njivi Gospodnjoj da urodi bogatim plodom.

Pregleda: 3484