Dodaj u Favorite
 
 
 
 
 
 
 
HOME
NOVOSTI
RADIO
KONTAKT

PROMOCIJA KNJIGA MITROPOLITA JOVANA U ZAGREBU

image

Knjigu Smisao stradanja pravednika po knjizi o Jovu, predstavio je Gospodin Gradimir Stanić koji je naglasio da je tema ove knjige zahtevan posao, pun pitanja na koji je Visokopreosvećeni Mitropolit Jovan dao istinski odgovor.

U muzeju Mitropolije zagrebačko - ljubljanske predstavljena su nova izdanja eparhijskog upravnog odbora: Rimske Pape, Mesijanska proročanstva (u Svetom pismu Starog zaveta) i Smisao stradanja pravednika po knjizi o Jovu, autora Mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Gospodina Jovana.

image

Predavanje o ovim delima održali su protojerej-stavrofor Prof. dr. Radomir Popović (Bogoslovski fakultet u Beogradu), protođakon Radomir Rakić i Gospodin Gradimir Stanić iz Beograda. Na početku predavanja, Mitropolit Jovan pozdravio je prisutne goste i odlikovao ih ordenom Katarine Kantakuzine Branković II reda za uloženi trud i pomoć oko realizacije ovih dela.

image

Profesor Radomir Popović predstavio je knjigu Rimske Pape, naglasivši trud Mitropolita Jovana koji je skupio dosta podataka o rimskim episkopima veoma važan za istoriju hrišćanske crkve. Knjigu, Mesijanska Proročanstva prisutnima predstavio je Prof. Radomir Rakić koji je naglasio da je potrebno poznavati Stari zavet kako bi se lakše proučavao Novi zavet Svetog Pisma.

image

Knjigu Smisao stradanja pravednika po knjizi o Jovu, predstavio je Gospodin Gradimir Stanić koji je naglasio da je tema ove knjige zahtevan posao, pun pitanja na koji je Visokopreosvećeni Mitropolit Jovan dao istinski odgovor. Posle održanog predavanja prisutni su postavljali pitanja profesorima. Na kraju predavanja, Mitropolit Jovan ukratko je izložio rezime svih pomenutih dela i najavio promociju monografije živopisa Sabornog hrama, 25. aprila 2009. godine. Gost i predavač biće autor živopisa Gospodin Nikolaj Muhin.

Preuzeto sa: http://www.mitropolija-zagrebacka.org/index1.htm
Upisite email bliznjih:


|
Postao 03/24 u 08:27 AM

Komentari:    << Pocetna stranica