Dodaj u Favorite
 
 
 
 
 
 
 
HOME
NOVOSTI
RADIO
KONTAKT

ISPOVEST I PRIČEST SVEŠTENSTVA U ZAGREBU

image

Na dan Sv. Simeona Novog i Sv. Grigorija Dvojeslova, Mitropolit zagrebačko - ljubljanski Gospodin G. Jovan služio je svetu Arhijerejsku liturgiju Pređeosvećenih darova u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu. Liturgiji je prethodila ispovest sveštenstva arhijerejskih namesništva: bjelovarskog, grubišno-poljskog i zagrebačkog.

image

Na liturgiji Visokopreosvećenom mitropolitu sasluživali su protojerej stavrofor Duško Spasojević, jereji Željko Lubarda, Dalibor Đukić, Đorđe Filipović, Dalibor Petković, đakoni Aleksandar Obradović i Zoran Radić. I ove godine ispovednik je bio uvaženi Arhimandrit manastira Lepavine o. Gavrilo (Vučković). U svojoj propovedi, Mitropolit Jovan govorio je o časnom postu, pripremama pred najveći Hrišćanski praznik, Vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista. Ispovesti i pričesti odazvali su se svi sveštenoslužitelji pomenutih namesništva.

image

Posle svete liturgije u mitropolitovoj rezidenciji, Mitropolit Jovan održao je bratski sastanak na kome se raspravljalo o svakodnevnim problemima Crkvenih opština i parohija. Posle bratskog sastanka u rezidenciji Mitropolita Jovana pripremljena je trpeza ljubavi.

GALERIJU FOTOGRAFIJA :
http://www.mitropolija-zagrebacka.org/GALERIJA/ISPOVEST%20ZG/mywebalbum/index.html

(25.mart 2009. godine)
Upisite email bliznjih:


|
Postao 03/26 u 03:17 PM

Komentari:    << Pocetna stranica