Dodaj u Favorite
 
 
 
 
 
 
 
HOME
NOVOSTI
RADIO
KONTAKT

ARHIJEREJSKA LITURGIJ U MANASIRU LEPAVINI 23.07.2006.

image

U Nedelju 6. po Duhovima 23./10. jula 2006. godine kada nasa Sveta Crkva proslavlja Sv. 45 mucenika iz Nikopolja i prepodobnog Antonija Pecerskog..

..Svetu Arhijerejsku Liturgiju u svetovavedenjskoj obitelji u manastiru Lepavini je sluzio Njegovo Visokopreosvestenstvo Mitropolit zagrebacko-ljubljanski i cele Italije Gospodin JOVAN uz sasluženje jereja Djordja Filipovica, paroha zagrebackog i jerodjakona Vasilija, sabrata manastira.
Za vreme bogosluzenja Mitropolit Jovan je održao besedu na temu jevandjelja o isceljenju uzetog prenevsi jevandjelske poruke na svakidasnji zivot isticuci primere jevandjeljske ljubavi prema Bogu i bliznjemu.

image

Istakao je i primer Sv. Mučenika u nepokolebljivom ispovedanju vere i sledovanju Hristu. Na kraju Liturgije vernom narodu je podeljena nafora.
Zatim su vernici posluzeni kafom i kolacima a posle kratkog okrepljenja vernici su se ponovo sakupili ispred čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske gde je o. Djordje citao isceliteljske molitve, osvetio stvari, ulje i sol i pozvao sve prisutne na trpezu ljubavi koju su ugotovile vredne ruke bogoljubivih hrišćanki.
U popodnevnim casovima uz zvuke zvona primivsi Njegov arhipastirski blagoslov ispratili smo naseg dragog Vladiku na daljna poslusanja koja mu nasa sveta Crkva nalaze.
Upisite email bliznjih:


|
Postao 07/23 u 04:40 PM

Komentari:  Ime:

  Email:

  Mjesto:

  URL:

  Pregled uživo:  Zapamti moje osobne informacije

  Obavijesti me o komentarima?

  Upisite rijec koju vidite u polje ispod:


  << Pocetna stranica