Dodaj u Favorite
 
 
 
 
 
 
 
HOME
NOVOSTI
RADIO
KONTAKT

ARHIJEREJSKA LITURGIJA U MANASTIRU LEPAVINA

image

Dana 17./3. jula 2006. godine u manastiru Lepavini Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit Zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Gospodin Jovan služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju uz sasluženje

protojereja-stavrofora Marinka Juretića, arhijerejskog namesnika Grubišnopoljskog, i jerođakona Vasilija, sabrata manastira Lepavine. Za vreme bogosluženja mitropolit Jovan je održao besedu na temu današnjeg jevanđelja o isceljenju dvojice Gadariniskih besomučnika, prenevši poruke jevanđelske na današnji način života i i probleme koje preživljava današnji mladi naraštaj. Posle bogosluženja narodu je podeljena nafora i crkvena štampa.

image

Nakon kratkog odmora svi koji su došli na pokloničko putovanje u manastir Lepavinu su se opet skupili ispred čudotvorne ikone Majke Božje Lepavinske gde je o. Marinko čitao molitve za zdravlje i osvetio stvari, ulje, med i sol. Posle molitve svi su pozvani na trpezu ljubavi za vreme koje je Njegovo Visokopreosveštenstvo poučao narod hrišćanskom životu.

image

Posle trpeze ljubavi primivši njegov arhijerejski blagoslov ispratili smo našeg dragog Vladiku na daljna poslušanja koja mu Crkva nalaže.
Upisite email bliznjih:


|
Postao 07/16 u 07:44 PM

Komentari:  Ime:

  Email:

  Mjesto:

  URL:

  Pregled uživo:  Zapamti moje osobne informacije

  Obavijesti me o komentarima?

  Upisite rijec koju vidite u polje ispod:


  << Pocetna stranica